Ramazan Davulcuları İçin Referanduma Gidilecek

ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gelecek ramazanda davulcuların görevine devam edip etmemesini noter huzurunda yapılacak referandumla belirleyeceklerini söyledi.

Küçükler, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, ramazan dolayısıyla çeşitli programlar düzenleyeceklerini belirterek, il merkezi ve ilçelerde paket programların uygulanacağını söyledi.

Ramazanın ruhuna uygun şekilde etkinlikler yapılacağını, 19 program olacağını anlatan Küçükler, "Burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Şehrin merkezine bir sahne kurup, bütün etkinliği orada yürütme şeklinde olmayacak. Bundan önceki yıllarda tek bir merkezde hizmet veriyorduk, bundan sonra paket program şeklinde il merkezi ve ilçelerde çeşitli noktalarda halkın ayağına hizmet götüreceğiz" dedi.

Ramazanda bazı gösteri gruplarının sahne almasının ve davulcuların eleştirildiğini ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:

"Birisi diyor ki 'efendim daha yeni yatmışken bu çağda davula gerek var mı? Herkesin evinde çalar saati var, alarmı var. Her çocuğun elinde telefonunda çalar saat var. Ne gerek var davula' deniyor. Bir başkası da 'arkadaş davulu yani bir bunu kaldırmak mı aklınıza geldi. Niye davulu kaldırıyorsunuz? Davul dinin bir simgesi, dinin kendisidir. Yani bir davulumuz vardı, bunu kaldırıyorsunuz. Bu bir ihanet' diyor. İki farklı görüş var. Kendi açısından ikisi de haklı. Anket yapılsa yarı yarıya çıkacak."

-"Bir türlü işin içinden çıkılmıyor. En doğrusu referandum"

Bu yıl davul uygulamasının devam ettiğini belirten Küçükler, şöyle devam etti:

"Davul kalktı' deniyor ama kalkmadı bu yıl devam ediyor. Önümüzdeki yıl ramazana bir ay kala şehirde davul uygulaması için referandum yapacağız. Bakın böyle bir çalışma yapacağız. Şimdiden belirtiyoruz. Noter huzurunda, şehrin çeşitli merkezlerine koyacağız bu işi. Ciddi manada, doğru objektif bir şekilde çıkan karar neyse onu uygulamak lazım. Hakikaten iki tarafın da ifade ettiği kendi içerisinde çok doğru. Ama iki tarafa da biz durumu belirtiyoruz. Bir türlü işin içinden çıkılmıyor. En doğrusu referandum. Bir çalışma yapıp, insanların görüşünü alıp, sonra çoğunluk ne derse onu yapmak gerekiyor."

-Ramazan boyunca Kenyalı ekip de sahne alacak

İlçe belediyelerinin büyükşehir belediyesine bağlanacağına da değinen Küçükler, "İlçe belediyeler bağlandıktan sonra mevcut olan sadece su kanalizasyonu anlamında 100 trilyonun üzerinde bir rakam bize borç olarak geliyor. 40 trilyonluk bir rakam sadece Oltu belediyesinden geliyor. Ama bütün ilçelerin entegrasyonunu sağlamak açısından bu rakam 300-400 trilyonun üzerinde olacaktır" dedi.

Bu arada, toplantıda Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, ramazan boyunca sahne alacak grupla Kenya'dan getirilen 2'si kadın 7 kişilik akrobasi ekibi basına tanıtıldı.

Kaynak: AA