Murat Karayılan: Çözüm süreci tıkanabilir

PKK'daki yönetim değişikliğiyle silahlı kanadının başına geçen Murat Karayılan, çözüm sürecinin tıkanma noktasında olduğunu söyledi.

Murat Karayılan: Çözüm süreci tıkanabilir
PKK 'ya yakın internet sitelerinde yer alan habere göre, Murat Karayılan önümüzdeki bir haftanın çok önemli olduğunu söyledi.

Hükümetin süreçle ilgili tavrını eleştiren Karayılan, "Cezaevleri Kürt siyasetçileriyle dolu. Bütün bunlar süreci zorluyor. Süreç tıkanmadı ama tıkanma aşamasında" dedi.


Murat Karayılan, örgüte yakın ajansa yaptığı açıklamada, son genel kurulları sonrasında oluşan yeni yönetimi de anlattı. Yeni yapılanmaya göre örgüt iki ana kurul oluşturdu. Örgütü, 6 kişilik KCK genel başkanlık konseyi ve 35 kişilik yürütme konseyi yönetecek.

Cemil Bayık ve Bese Hozat, 35 kişilik yürütme konseyinin eş başkanı olurken; Murat Karayılan, genel başkanı Öcalan 'ın olduğu genel başkanlık konseyi üyesi oldu. Bu konseyde, Karayılan 'la birlikte, Öcalan 'ın yardımcıları olarak, Cemil Bayık, Bese Hozat, Mustafa Karasu, Sozdar Awesta ve Elif Pazarcık görev yapacak. Bayık ve Hozat bu modele göre, hem başkanlık konseyi üyeliği hem de yürütme konseyi eş başkanlığını yürütecek.

Örgütün yönetim kadrosunda uzun yıllardır yer alan bazı isimlerin doğrudan Öcalan 'a bağlı çalışacak ekipte yer almaması dikkat çekti. Örgütün son değişiklik öncesi başkanlık konseyi üyeleri şöyleydi:

1-) Murat KARAYILAN; Örgütün yürütme başkanı.

2-) Nuriye KESPİR

3-) Duran KALKAN

4-) Mizgin Amed (kod isim)

5-) BOZAN (kod isim)

Öcalan 'ın yardımcısı 6 kişilik üst yönetim listesine, geçmiş yönetimden Nuriye Kespir, Duran Kalkan gibi önemli isimlerin girmediği görülüyor.

Murat Karayılan: Çözüm süreci tıkanabilir