Esogü Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü 5. Dönem Mezunlarını Verdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü'nden 2012-2013 öğretim yılında mezun olan 22 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Esogü Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü 5. Dönem Mezunlarını Verdi
2008 yılında açılan ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlük Bölümü bu yıl 5. mezunlarını verdi. Okulda yürütülen uygulamalı eğitim başarısı sonucunda ise daha mezun olmayan öğrencilerin tamamı sektörde istihdam edildiler.

Eğitimleri sabah saat 07.00'da atların bakımıyla başlayan ve gün boyu devam eden öğrenciler, iki yıl boyunca aldıkları öğrenimle yaklaşık 600-700 kilogramlık atların tüm ihtiyaçlarını karşılamayı öğreniyorlar. Bugüne kadar mezun olan 137 öğrencinin 86’sı halen atçılık sektöründe devam ederken, 13 öğrenci ise mezuniyetlerinden sonra veterinerlik fakültelerine geçerek mesleki kariyerlerini ilerletiyor.

İlçede bulunan ve Türkiye’nin en eski atçılık merkezi olan Türkiye Jokey Kulübü’ne ait Mahmudiye Pansiyon Harası’nda 3 bin safkan Arap ve İngiliz atları yetiştirilirken, 22 kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesislerde yürütülen atçılık faaliyetleri ise meslek yüksekokulu öğrencileri için büyük bir olanak sunuyor.
Kaynak: İHA