Aydın İş Kadınları Derneğinden Ayto’ya Anlamlı Ziyaret

Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) üyesi iş kadınları, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran’ı makamında ziyaret etti.

Aydın İş Kadınları Derneğinden Ayto’ya Anlamlı Ziyaret
İŞKAD Başkanı Yadigar Benzeş ve üyelerinin katıldığı ziyarette iş kadınlarının başarılı olması için nelerin yapılması ve nasıl stratejilerin uygulanması gerektiği konuşuldu. İŞKAD Başkanı Yadigar Benzeş; atak, cesaretli, savaşımcı kadınları harekete geçirebilmek için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Farklı sektörlerden bir araya gelen 16 üye ile çalışmalarına hız kazandırdıklarını ifade eden Benzeş, “Amacımız kadınları girişimciliğe yöneltmek. Kadınların ticaret noktasında akıl almaz projelerini hayata geçirebilmek. Erkek iş adamları arasında biz iş kadınları olarak da yer alabilmek. Ticaret ve sosyal gelişimi desteklemek en baştaki görevlerimizden bir tanesidir” dedi.

Kadın ve erkek eşitliğini ön planda tutarak kadınların da büyük projelerde söz sahibi olmalarını isteyen Benzeş, Ergün Evran’dan iş konusunda bayan arkadaşların daha başarılı olması ve kendilerine güvenlerinin artması için üst kademelere getirilmelerini istedi.

Diğer derneklere nazaran daha farklı bir yapı içinde olduklarında belirten Benzeş, kadınların bir köşede oturup olanları izlemek değil ülkeye katkı noktasında yurtiçinde ve yurtdışında yatırımları arttırmak olduğunu vurguladı. İŞKAD üyelerinin yüzde 95’inin ticaret odasına üye olduğunu belirten Yadigar Benzeş, sözlerini şöyle tamamladı: “Vergi mükellefiyeti olmayanların kayıt altına almıyoruz. Biz yürekli, kendine özgüveni olan alanında bir ilki başaracak olan ticari fayda sağlayacak olan girişimci kadınlarla çalışmayı tercih ediyoruz”
AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran'da, projelere destek olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Evran, “Ayağı yere basan projeler olursa yardımcı olmaya gayret gösteririz. Görüyoruz ki bazı noktalarda bizi hayır kurumu olarak görenler var. Elbette derneklere yardım edeceğiz fakat bu yardım gelen bu projelere destek olabilmek adına olmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA