Turistlere Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin

KARS - Kars'ta bir taksi durağı sahibi, kente gelen yabancı turistlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla aldığı iki cipi, taksiye çevirdi.

Mehmet Baysu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık 20 yıldır taksi durağı işlettiğini söyledi.

Kars'a yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist geldiğini vurgulayan Baysu, "Kentte daha çok yabancı turistler var. Turistler konforuna çok düşkün oluyor. Normalde 5-10 bin TL'lik taksiyle de ticari taksilik yapabilirdim" dedi.

Baysu, turistlere daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla 115 bin liraya iki cipi ticari taksiye dönüştürdüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bundan önceki arabalarımı da sıfır almıştım. Benim müşterilerim diğerlerine göre farklı. Daha çok turist müşterilerim var. Birini 65, diğerini de 50 bin TL'ye aldım. Kendi plakamı taktırdım, sarı kaplama yaptırdım. Turist, Ani'ye, Çıldır'a gidene kadar araçta bulunan tanıtıcı kitapçıklardan da faydalanıyor. Elimizden geleni yapıyoruz."

Baysu, ciplerin içerisine de rehberlik yapması amacıyla Ani Ören Yeri, Kars Kales, Rus yapısı binalar ve savaş tabyalarını tanıtan kitapçıklardan yerleştirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA