Başkan Sındır'a Avrupa Enerji Kentleri Ağı'nda Görev

İZMİR - Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın Avrupa Enerji Kentleri Ağı başkan yardımcılığına seçildiği bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sındır, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin siyasi komite üyeliğinin ardından aldığı bu önemli görevin gurur verici olduğunu, Enerji Kentleri Ağı'nın çalışmalarını özellikle Balkanlar ve Türkiye'de anlatma ve yaygınlaştırmak için çalışacağını belirtti.

Aldığı görevin kendisi, Bornova ve Türkiye için özel ama hepsinden önce dünyanın geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Sındır, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Benden beklenen ve özellikle rica edilen Avrupa'nın 2020 stratejisi ve 2030'a yönelik Green Paper adı altında yaptıkları çalışmaları Türkiye ve Balkanlardaki yerel yönetimlere anlatmak ve uygulanmasını sağlamak. Yerel yönetimlerin enerji konusundaki çabaları ancak ulusal politikaları başarıya ulaştırır. Enerji Kentleri Ağı olarak Avrupa Komisyonu'na ilettiğimiz görüş de budur. Avrupa ile ilgili ve bölgesel politikalar mutlaka yerel yönetimlerle birlikte belirlenmeli. Bu konuda önemli bir rol üstlendik. Bu anlamda Bornova Belediyesi olarak da İzmir'deki ve Türkiye'deki diğer belediyelere katkı sunmamız gerekiyor. Ben daha çok belediyemizin bu oluşumlar içerisinde yer alması için her şeyi yapacağım. Ortaya koyduğumuz proje ve fikirlerin en kısa zamanda hayat bulacağına inanıyorum."

Kaynak: AA