Artvin'de Yaz Spor Okulları Açılışı Yapıldı

ARTVİN - Artvin'de 2013 yılı yaz spor okullarının açılışı gerçekleştirildi.

Artvin Spor Salonunda düzenlenen açılış törenine, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, Şube Müdürleri Uğur Beyazkaya, Kadri Dalkılıç, Metin Başköylü, Artvin Merkez Cami imamları, antrenörler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yetim, açılışta yaptığı konuşmada, yaz spor okullarına 2 bin 531 kişinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Geçen yıla oranla 3 kattan fazla talep olduğunu belirten Yetim, "Artvin merkezde geçen yıl 323 kişi başvuru yapmıştı. Bu yıl ise sayı bin 30'a çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı gençler, çocuklar spor yapsın diye bir sürü yatırım yapıyor. Spor salonları ve statlar yapıyor, malzemeler gönderiyor .Bakanlık hangi ilde sporcu sayısı çoksa oraya daha çok yatırım yapıyor. Bizde sporcu sayısı fazla olursa daha çok yatırım alırız" dedi.

Yetim, bu kadar kalabalık olmanın iki açıdan çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Birincisi sizin spor yapmamız, ikincisi ise içinde yaşadığımız bu şehrin daha çok yatırım alması için çok önemlidir. Öte yandan bu kurslarımıza düzenli olarak devam eden öğrencilere değişik hediyeler vereceğiz. Artvin'de yaz tatili boyunca 10 ayrı branşta çalışmalar yürüteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA