“Kurslarımızda Becerikli Bayanlarımıza Ekmek Kapısı Açıyoruz”

Hayrabolu Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Rasim Uzunay açtıkları kurslarda bayanların kazandıkları beceriler ile para kazandıklarını belirtti.

“Kurslarımızda Becerikli Bayanlarımıza Ekmek Kapısı Açıyoruz”
Uzunay yaptığı açıklamasında, HEM kurslarına yaz ve kış demeden yüzlerce bayanın büyük ilgi gösterdiklerini belirterek;” El becerilerine yönelik olarak açtığımız kurslarımıza genç kızlarımız ev hanımlarımız büyük ilgi gösteriyor. Sekiz ay süreli kurslarımıza devam bayanlarımız öğrendiklerini yaparken, yaptıklarıyla evlerinin eksiklerini tamamlarken, eşe dosta da hediye ediyorlar. Bu işte ustalaşan bayanlarımız yaptıklarını açtığımız sergilerde olsun, bireysel olarak olsun satarak aile bütçelerine destek oluyorlar. Özellikle makine nakışı, dekoratif ahşap süsleme, üç boyutlu şekillendirme, ipek kozacılığı kurslarımıza büyük talep geliyor. Genç kızlarımız kurslarımız sayesinde bir çok çeyizliğini bu kurslarda hazırlıyorlar. Kısacası kurslarımızda becerikli bayanlarımıza ekmek kapısı açıyoruz.” Dedi.

Uzunay, 2012-2013 öğretim yılında 152 sosyal kültürel, 7 okuma yazma ve 27 si meslek edindirme olmak üzere toplam 186 kurs açıldığını belirterek kurslarda 115 lisans, 4 önlisans ve 4 lise mezunu olmak üzere 123 öğretmen, uzman ve usta öğreticisiyle hizmet verildiğini kaydetti.

Kaynak: İHA