Kur'an Bülbülleri Yozgat'ta Yarıştı

Erkek Kuran Kursları arası 17 yaş altı “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali” Yozgat'ta yapıldı.

Kur'an Bülbülleri Yozgat'ta Yarıştı
Çapanoğlu Büyük Camide düzenlen Kuran’ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar 7 bölgeden katılan ve bölgelerinde birinci olan öğrencilerin verdiği Kuran ziyafetini dinledi. Yarışmada öğrenciler Kuran’ı Kerimden belirlenen sure ve ayetleri okuyarak jüri üyelerinden tam puan almak için Kuran’ı Kerim’i en güzel şekilde okumaya gayret etti. Yarışma sonunda Kahramanmaraş’tan katılan Abdulkadir Keskin birinci, İzmir'den katılan Taner Önder ikinci, İstanbul'dan Halil İbrahim Akgül üçüncü oldu. Yarışmada birinciye 5 cumhuriyet, ikinciye 4, üçüncüye 3, diğer yarışmacılara da ikişer cumhuriyet altını hediye edildi.

Yarışma sonrasında bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim ve Hizmet Dairesi Başkanı Kadir Dinç, Diyanet işleri Başkanlığı olarak her yıl Kuran kurslarında okuyan erkek ve kız öğrenciler arasında Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları düzenlediklerini belirterek, bu yarışmalardaki amaçlarının rekabeti değil teşvik amaçlı olduğunu söyledi.

Dinç, Türkiye finalinde bölgelerindeki yarışmalarda derece giren öğrencilerin bugün Yozgat’ta yarışmaya katıldıklarını ifade ederek, “Önce öğrencilerimiz kendi ilerinde yarıştılar. Kurulan komisyonlar marifetiyle dereceye giren öğrencilerimiz bölgede temsil edildiler. Daha sonrada bölgede birinci olan öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı'nda tekrar bir ön elemeden geçirilerek bir şeçim yapıldı. O ön eleme neticesinde dereceye giren 7 öğrencimiz Türkiye Finali için buraya geldi. Burada işin ehli olan hocalarımızın teşkil ettiği jürimiz gayet isabetli bir şeçim yaparak dereceleri tespit ettiler. Bu şekilde sonuçlanmış oldu. Yetişen neslimiz için biz rabbimizden örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz. Bu yarışmalar gelecek nesiller için bir örnek teşkil olabilecek yarışmalardır. Rekabet oluşturmak değil, teşvik oluşturmak amacıyla yapılan yarışmadır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her geçen gün büyüdüğünü anlatan Dinç,”20 bin Kuran Kursumuzla 1 milyon 17 bin öğrencimiz Kuran okuyor. Başkanlığımız eğitim hizmetini Kuran hizmetini en güzel şeklide yerine getirmeye çalışıyor. Başkanlığımız 120 bine ulaşan personeliyle toplumun birlik ve beraberliğine sükunetine, huzuruna katkı sağlamaya çalışıyor” diye konuştu.

Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin’de, öğrencilerin Çok güzel bir şekilde Kuran’ı Kerim tilaveti yaptıklarını belirterek, “Çocuklarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA