Yumurtalık Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Trafik Büro Amiri Muzaffer Erdogdu, Yumurtalıkta turizm sezonunun başlaması dolayısı esnaftan dükkan telekslerinin dışına taşmamalarını ve kaldırım üzerine eşya koymamalarını istedi.

Yumurtalık Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Yumurtalık İlçe Trafik Büro Amirliği yaklaşan turizm sezonunda yaşanabilecek sorunların çözümü için Özel İdare Konferans Salonu’nda toplantı düzenledi.

Toplantı da konuşan Trafik Büro Amiri Muzaffer Erdogdu esnaflardan öncelikle dükkan telekslerinin dışına taşmamalarını ve kaldırım üzerine eşya koymamalarını istedi. İlçeye değişik il ve ilçelerden gelen misafirler kaldırım üzerine kurulan tezgâhlardan yürüyemedikleri konusunda şikayetlerde bulunduklarını hatırlattı.

Erdoğdu, yazın ilçenin nüfusunun artmasıyla otopark sorununun ortaya çıktığını belirterek “Kural ihlali yapanlara ceza yazmanın sorunu çözmediğini biliyoruz onun için bire bir halkla bu konuları karşılıklı konuşarak birbirimizi anlayarak, hep birlikte çözmeliyiz İnancıyla hareket ediyoruz. Yazın ilçenin nüfusunun 80 binleri bulduğunu düşünürsek elbette ilçede bir otopark sorunun olduğunu görmezlikten gelemeyiz. Sorunun çözümü noktasında neler yapabileceğimizi sizlerle burada konuşmaya geldim, görüş ve düşüncelerinizi almak istiyorum en çokta bu sıkıntıları yaşayanlar sizler ve bizleriz. İlçe dışından gelen tatilciler denize girerken arabam yanımda bulunsun istiyor işte sorun burada yaşanıyor” diye konuştu.

Her yere otopark yapılamamasının bir sebebi de ana caddelerin birinci derecede sit alanı olmasından kaynaklandığını söyleyen Erdoğdu, “Birinci derecede sit sahasın da çivi bile çakamıyorsunuz, mevzuat buna izin vermiyor” şeklinde konuştu.

Esnaflar ise okul bahçelerini otopark olarak kullanılmasını böylelikle okullara da gelir sağlanabileceği önerisinde bulundu.
Kaynak: İHA