Vali Al; Aydın’a Tükçe Coşkusu Yaşatan Dünya Çocuklarına Teşekkür Etti

Aydın Valisi Kerem Al, 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Aydınlılara Türkçe coşkusu yaşatan yabancı öğrencilere teşekkür etti.

Vali Al; Aydın’a Tükçe Coşkusu Yaşatan Dünya Çocuklarına Teşekkür Etti
Aydın’da büyük katılımla gerçekleşen 11. Türkçe Olimpiyatları etkinliğinde Adnan Menderes Stadı’nı dolduran vatandaşlara seslenen Vali Kerem Al, “Evrensel sevgi ve barışa en çok ihtiyaç duyulan günümüzde kültürler arası kaynaşma ve diyalogun önemi gittikçe artmaktadır. Bu nedenle kültürümüzün kendi çapında değil tanınarak dünya çapında bir kültür olması gerektiği ve insanımızın dünya ile etkileşim kurmasının zorunlu olduğu aşikardır. Bu bilinçle hareket ederek, kültürümüzü dünya kültürü ile buluşturma hayaline doğru adım adım ilerliyoruz. Bu kapsamda kültürümüzü dünyada hak ettiği konuma getirmek, uluslararası kardeşliği pekiştirmek ve kültürümüzün en iyi şekilde öğrenilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlemektedir” dedi.

Türkçe Olimpiyatlarının Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Al, “Eğitim sevdalılarımızın, adanmışlık ruhuyla insanlığa hizmet etmek, Anadolu kültürüne karşı duyduğu vefa borcunu ödeme düşüncesi ve insanımıza duyduğu güvenle başlattıkları ‘Kültür Şöleni’ ile adeta dünyayı Türkiye’ye getirmiş ve insanımıza, kültürümüze olan inancıyla bunu yapmayı bir borç bilmişlerdir. Bugün ortaya çıkan tablo gösteriyor ki; Ülkemizin tanıtımına ve her alanda itibarının artmasına katkı sağlayan Türkçe Olimpiyatları, dünya devleti ve milleti olmamızı hissettirmektedir. Her yıl dünyanın farklı coğrafyalarından ülkemize gelerek Türkçe olimpiyatlarına katılan kültür elçilerimiz çocuklarımız, bir yandan dünya barışına, dostluğa önemli katkılar sunarken diğer yandan ses bayrağının yayılışına hizmet etmekte, Türkiye’mizin ve Türkçemizin dünyada tanıtılmasını sağlamaktadırlar. Bu vesileyle 11.Türkçe Olimpiyatlarının düzenlenmesinde öncülük edenlere, vatan hasreti demeden uzak diyarlara gidip gönül köprüleri kurarak hem ülkemizi temsil eden hem de büyük fedakarlıklar göstererek çocuklarımızı yetiştiren baş tacımız öğretmenlerimize, emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Olimpiyatlara katılan ses bayrağımız çocuklarımıza da şimdiden başarılar diliyor, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA