Sedaş Ağaç Dallarının İletkenlere Temasını Önlemek İçin Bakım Çalışmalarına Hız Verdi

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, yaz aylarında hızla büyüyen, alçak ve yüksek gerilim iletkenlerinin arasına giren ağaç dallarının, elektrik kesintilerine yol açmaması için çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Sedaş Ağaç Dallarının İletkenlere Temasını Önlemek İçin Bakım Çalışmalarına Hız Verdi
Güven, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği” gereği, elektrik hatlarına temas eden ağaçların budanması gerektiğine dikkat çekti.

Güven, fırtına ve rüzgarda ağaç dallarının iletkenleri çırparak, enerji hattında kısa devrelere yol açabildiğini belirterek, “Yağmurda ıslak dallardan toprağa akan enerji ile teknik kayıpların yanında, oluşan toprak kısa devreleriyle çok geniş alanların enerjisiz kalmasına neden oluyor. Bu durumdaki ağaçlar ölüm ve yaralanmalara yol açabiliyor. Bu nedenle de SEDAŞ ekiplerimiz müşterilerine sunduğu hizmet kalitesini artırmak, can ve mal emniyeti açısından da çevreye katkı sağlamak amacıyla bakım çalışmalarına hız verdi. Yaz mevsimi boyunca hatlar taranarak bakım çalışmaları programlı bir şekilde sürdürülecek” dedi.

Güven, açıklamasında, “Elektrik iletkenlerine temas eden ağaçların budanmasına engel olarak elektrik dağıtım hizmetinin, dolayısıyla bir kamu hizmeti faaliyetinin yürütülmesine engel olan kişilerin binlerce aboneyi mağdur ettiğini bilmesi gerekiyor. Bu kişilerin bilgilendirilmesine çalışılıyoruz ancak bu bildirimlere rağmen enerji kesintisine yol açacak ağaçların budanmasını engelleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA