MYP Lideri Yılmaz Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, “12 Eylül öncesinde, bu ülkede bir evde 2 kardeşi birbirine vurdurdular.Bırakın şimdi 2 kardeşi, ayrıştırma çalıştıkları bir milleti birbirine vurdurabilirler. Dikkatli olun. İşte bunun için Taksim Gezi Parkı olaylarına temkinli yaklaşmak, mesafeli durmak, izlemek ve ‘bu işin sonunda kim kazanacak’ diye bakmak çok önemli” dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, partisinin İstanbul 1. İstişare toplantısına katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Yılmaz, Allah’ın, yarattığı kulların haklarına saygı gösterdiğini dile getirerek “18 yaşında yaşını büyüterek askere giden tertemiz delikanlıdan daha masum olabilir mi? Allah, ‘eğer böyle bir cana kıydıysa benim seni affetme hakkım yok’ diyor. Şimdi akil adamlar çıkmışlar kendilerini bir şeylerin yerine koyarak, birilerinin yerine, birilerini affediyorlar. İşte sonu; anarşi, terör ve sokak. Demokratik haklara, bireyin haklarına saygılı olmak bu dinin temelidir. Bugün ki duruma nasıl geldik? Bu kargaşa nereden çıktı? Ben, açıkçası her eline Türk Bayrağı alanın, hakikaten orada bu travmaya kendiliğinden gelmiş insan olarak görmüyorum. Bu işin arkasında başka şeyler var. Başka şeyleri görebilmek için biraz beklemek lazım. Bu iş nereye gidecek diye. İnşallah, Amerika’ya, Avrupa’ya söz verilen ve tamamlanamayan anayasa nedeniyle, belediye seçimlerinden önce BDP belediyelerine özerklik ayaklanmasına kadar gitmez bu iş. Buna dua edelim” şeklinde konuştu.

Meseleye bu nedenle çok dikkatli bakılması gerektiğini sözlerine ekleyen Yılmaz, “Türkiye çok büyük ve güçlü bir ülke. Dünya değişiyor. Taşlar yerinden oynatılıyor. Yeni dengeler kuruluyor. Bu dengeler içerisinde Türkiye’ye verilen bir rol var. Bu rol içerisinde Türkiye’yi küçültmek isteyenler de var, Türkiye’yi bu haliyle Arap ülkelerine model yapmak isteyenler de var. Dolayısıyla bütün meseleleri sağduyuyla, sakin, aklıselim ile takip edip, provokasyonlara alet olmadan izleyip, sabırla nereye gideceğini görmek lazım” dedi.

2011 yılı başında çıkarılan kanunla, taş atan çocuklarda dahil, bir çok PKK sempatizanının Türkiye’nin sokaklarında saatli bomba olarak dolaştıklarını dile getiren Yılmaz, ”Türkiye bir gerginliğe sürükleniyor. Önce taş atan çocuklar hapishanelerden çıkartıldı. Sonra birden bire MHP lideri Bursa’da ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’, Allah Allah. Dikkat edelim şimdi. Taş atanlar çıktı, sokaklar saatli bomba. O güne kadar konuşmayanlar şimdi ne diyor; Vur de vuralım, öl de ölelim. Kime diyor? 17-18 yaşındaki Ülkü Ocakları’ndaki veya yüreğinde milliyetçilik besleyen çoluk çocuğumuza. Ya kardeşim sen önce 18 yaşında bir çocuk büyüt. Ondan sonra ona de; Vur de vuralım, öl de ölelim. Buradan AK Parti tabanına, MHP tabanına çağrıda bulunuyorum; Gencecik çocuklar, sizler bizim çocuklarımız yaşındasınız. Bu ülkede oynanan oyunları görmediniz. 12 Eylül öncesinde, bu ülkede bir evde 2 kardeşi birbirine vurdurdular. Bırakın şimdi 2 kardeşi, ayrıştırma çalıştıkları bir milleti birbirine vurdurabilirler. Dikkatli olun. İşte bunun için Taksim Gezi Parkı olaylarına temkinli yaklaşmak, mesafeli durmak, izlemek ve “Bu işin sonunda kim kazanacak” diye bakmak çok önemli” şeklinde konuştu.

Yılmaz konuşmasının ardından partiye emeklerinden dolayı bazı genel başka yardımcıları ile bazı il başkanlarına teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA