Gölpazarı'nda Ayılar, Kiraz Ağaçlarına Zarar Verdi

Bilecik - Gölpazarı ilçesinde, bahçelerine girip kiraz ağaçlarına ve ürünlerine zarar veren ayılarla karşılaşmaktan korkan üreticiler, yaban hayvanları yüzünden ürün alamamaktan yakınıyor.

İlçeye bağlı Küçüksusuz Köyü Muhtarı Fikret Yamacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiraz bahçelerine giren ayıların kirazları yediklerini ve bazı fidanların dalarını kırdıklarını bildirdi.

Kendisine ait Üçyol mevkisindeki 9 dönümlük bahçesinde 70'er kiraz, vişne ve ceviz ağacı bulunduğunu anlatan Yamacı, şöyle konuştu:

"Kiraz mevsimi olduğunda birden fazla ayı bahçede bulunan kiraz ağaçlarında bulunan ürünlerin hepsini yemiş ve birçok ağacın dallarını kırmış. Her yıl aynı manzarayla karşı karşıya kalıyoruz. Kiraz zamanı ayılar, buğday, ayçiçeği ve nohut zamanında da domuzlardan kurtulamıyoruz. Yaklaşık bu bahçeden alacağım ürün parası 4 bin lira yok. Şimdi ben ne yapayım? İlaç parası ve mazot parasını neyle karşılayacağımı bilmiyorum"

Yamacı, ayıların yavrularıyla dolaştığı için insanlara zarar verebileceği endişesiyle araziye gitmekte sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA