Türk Büyüklerinin Heykellerini Hurda Metallerden Yapacak

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Rüchan Keçeci, Türk büyüklerinin heykellerini hurda metallerden yaparak sergi açmayı planlıyor.

Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geri dönüşümün önemine dikkati çekmek için hurda metaller toplayıp, bunlarla üniversitedeki atölyesinde heykeller yaptığı söyledi.

Özellikle araç hurdalarını değerlendirdiğini, atıl vaziyetteki metalleri yerinde kullandığı için heykellerin gerçekçi gibi göründüğünü anlatan Keçeci, "Bu zamana kadar pek çok türden atıkla heykeller yaptım. Bana en çok hurda atıklar keyif verdi. Amacım atıklara daha farklı şekiller vererek yeni formlar oluşturmak" dedi.

İlk sergisini Malatya Park Alışveriş Merkezi'nde açtığını ifade eden Keçeci, heykelleri arasında en çok ilgiyi 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın heykelinin gördüğünü dile getirdi. Keçeci, hurda parçalarından ''Sekiz köşe şapkalı Gakgoş, Yeniçeri askeri, amazon kadınlar, hayvan figürleri" gibi heykeller yaptığını belirtti.

Sergiler açarak yeni neslin atık maddelerin değerlendirilmesi hakkında bilgi sahibi olmasını amaçladığını vurgulayan Keçeci, günümüzde insanların geçmişe nazaran geri dönüşüm ve atık malzemelerin değerlendirilmesi gibi konulara daha fazla önem verdiğini ifade ederek, "Buna rağmen atık maddelerimizi değerlendirmeyi pek bilmiyoruz. Ben de buna dikkat çekebilmek için bir sergi açmaya karar verdim. Başbakanımızın da dediği gibi artık elimize geçen her şeyi çöpe atmayalım" diye konuştu.

Orta Asya'da yaşayan Türk büyüklerinin heykellerini yapmayı planladığını belirten Keçeci, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklemesi halinde yapacağı heykellerle müze kurmak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA