İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Şiir Gecesi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Anadolu İmam hatip lisesi öğrencileri ‘Maveradan Esinti’ adı altında şiir dinletisi sundu.

İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Şiir Gecesi
İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen programa, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda kısa bir konuşma yapan okul müdürü Engin Topal, bu sene üçüncüsünü düzenledikleri şiir gecesinde birlikte olduklarını ifade etti.

Topal “Bu gibi etkinliklerin ülke kalkınmasında, dürüst gençler yetiştirilmesinde önemli rol oynadığını düşünüyoruz. Ben öğrencilerimin bu gece gelen davetlilerimize güzel duygular yaşatacaklarına inanıyorum. Şunu önemle altını çizmem gerekirse İmam Hatip Liseleri bir yandan mesleğe yönelik öğrenci yetiştirirken diğer yandan da yüksek öğretimde yetişecek gençleri hazırlamayı amaçlamıştır. Bu sene on bir tane öğrencimizi kendi aramızdan ayıracağız. Ülke kalkınmasında sorumlu gençler olarak yetiştiklerini ve bu sorumluluğun bilincine vardıklarını düşünüyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kuranı kerimden surelerin okunmasıyla başlayan programda öğrenciler şiir dinletisi sundular. İzleyenlerin duygulu anlar yaşadığı programda öğrenciler alkışlar eşliğinde programı sonlandırdı.
Kaynak: İHA