Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Başkonsolosu Xiaosheng, Vali Çakır'ı Ziyaret Etti

RİZE - Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Başkonsolosu Gong Xiaosheng, Rize Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Xiaosheng, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nafiz Güral ile Vali Çakır'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Başkonsolos Xiaosheng, ziyarette yaptığı konuşmada, 4 yıldır Türkiye'de görev yaptığını, bu süre içinde Türkiye'nin çeşitli illerini ziyaret ettiğini ancak Karadeniz bölgesine ve Rize'ye ilk kez geldiğini söyledi.

Kara yolu ile Trabzon'dan Rize'ye gelirken gördüğü doğal güzellikler karşısında kendisini bir resim tablosunda gibi hissettiğini ifade eden Xiaosheng, "Bu bölge, doğal güzelliklerinin yanı sıra meşhur Türk çayının yetiştirildiği yer. Çin Halk Cumhuriyeti de çay üreticisi bir ülke. Bu yönüyle de kendimizi buraya daha yakın hissettik" dedi.

Başkonsolos Xiaosheng, Rize'nin kültür ve turizm değerlerinin Çin Halk Cumhuriyeti'nde tanıtılabilmesi için Vali Çakır'ı Urumçi'de düzenlenecek Avrasya Expo Turizm Fuarı'na davet etti.

Çakır ise Türkiye'deki Çin Kültür Yılı ile Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki Türk Kültür Yılı etkinliklerine sağladığı katkıların, her iki ülke arasında var olan ilişkilerin daha da geliştirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Çin'in çay üretimi konusundaki değerlerini biliyoruz. Bu yönüyle Çin'de çay üretimi yapılan ve çay enstitüsü bulunan bir bölgedeki üniversite ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında tecrübe ve bilgi paylaşımına gidilerek, çeşitli konularda projeler üretmek suretiyle işbirliğine gidilebileceği düşünüyorum."

Kaynak: AA