Ayto’nun Girişimleri Sonuç Verdi, Çıkma Düzenlemesi Meclisten Geçti

Aydın Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi’nin girişimleri sonucu Aydın Belediye Meclisi gündemine taşınan inşaatlardaki çıkma sorununa ilişkin düzenleme meclisten geçti.

Ayto’nun Girişimleri Sonuç Verdi, Çıkma Düzenlemesi Meclisten Geçti
Aydın Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi’nin İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi ve Mimarlar Odası Aydın İl Temsilciliği’yle birlikte yaptığı toplantının ardından gündeme taşınan yeni yapılacak binalardaki açık ve kapalı çıkmalarla ilgili düzenleme sorununda, Aydın Belediye Meclisi gelen talepler doğrultusunda yeni bir karar aldı.

Toplantının ardından Aydın Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi tarafından yapılan açıklamada; “Aydın Belediye Meclisi’nin 07 Mart 2013 tarihli toplantısında görüşülen ve yeni yapılacak olan binalarda kapalı ve açık çıkmalara ilişkin uygulamalarda 3194 sayılı planlı alanlar tip imar yönetmeliği hükümlerinin uygulanmasına yönelik 74 sayılı kararı özellikle bitişik ve ön bahçesiz nizamlı parsellerde kapalı ve açık çıkmaların ruhsatlandırılmasının önüne geçilmiş olup bu durum inşaat sektörünü durma noktasına getirmiştir. Öte yandan iklim koşulları gereği 8-9 ay yazın yaşandığı ilimizde açık çıkmaların oluşturduğu balkonlar yaşam kalitemiz açısından olmazsa olmazımızdır. Özellikle bu durum ilimiz açısından ekonomik ve sosyal anlamda giderek büyüyen bir sorun haline dönüşmüştür. Aydın Ticaret Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi, Mimarlar Odası Aydın İl Temsilciliği olarak uygulamanın 3 ay önceki haliyle devam etmesini istemekteyiz” denilmişti.

MECLİS TALEBİ DEĞERLENDİ
Aydın Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi’nin girişimleri sonucu günde taşınan açık ve kapalı çıkmalar sorunu, Aydın Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda görüşüldü. İkinci maddede imar planına yapılan itirazlarla ilgili dördüncü dosyada daha önce belediye meclisinin 07 Mart 2013 tarihli toplantısında görüşülen ve yeni yapılacak olan binalarda kapalı ve açık çıkmalara ilişkin uygulamalarda 3194 sayılı planlı alanlar tip imar yönetmeliği hükümlerinin uygulanmasına yönelik 74 sayı numarası ile aldığı karar tekrar meclis gündeminde oylanarak çıkmalara belli şartlar altında onay verildi.

Aydın Ticaret Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası gibi bir çok sivil toplum kuruluşunun yaz ayının uzun olduğu gerekçesi ile binalarda yapılacak olan çıkmalar konusunda düzenleme istemesi üzerine belediye meclis gündemine alarak oy birliği onay verdi.

Aydın Belediye Meclisi’nin aldığı kararı memnuniyetle karşılayan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu, kararda emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “Odamız 11. Meslek Komitesinin ‘Uygulamanın üç ay önceki haliyle devam etmesi’ yönünde aldığı karar TBMM’de ziyaret ettiğimiz ilimiz milletvekilleri, Aydın Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Selahattin Varan ile paylaşılmıştır. Aydın Belediyemizin 06 Haziran 2013 tarihli meclis toplantısında aldığı kararla süreç üyelerimizin lehine sonuçlanmıştır. Konuyu odamızın gündemine taşıyan sektördeki üyelerimize, gayret gösteren Meslek Komitesi üyelerimize, destek veren Aydın İnşaat Mühendisleri Odası, Aydın Mimarlar Odası, Aydın Elektrik Mühendisleri Odası ve Aydın Makine Mühendisleri Odasına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Selahattin Varan’a, sahip çıkarak hassasiyet gösteren Aydın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na, Aydın Belediye Meclis üyelerine, ilimizin duyarlı milletvekilleri Mehmet Erdem, A. Gültekin Kılınç, Bülent Tezcan, Osman Aydın ve Ali Uzunırmak’a Aydın Ticaret Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA