Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kaldırım İşgallerine İzin Vermiyor

İçel - Akdeniz Belediyesi, yaklaşan Akdeniz Oyunları öncesinde kent genelindeki denetimlerini arttırdı.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Huzurkent'ten İçel Limanı'na kadar uzanan doğu girişinde kaldırım işgallerine izin vermiyor. Özellikle İçel'in doğu girişinde sıklaştırılan denetimlerde, kaldırım işgallerinin kalıcı olarak önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu amaçla Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Huzurkent'ten İçel Limanı'na kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik bölümde yer alan işletmelere gerekli uyarıları yaptı. İşyerlerine ait tabela, tezgah, stand ve benzeri malzemelerin kaldırımların üzerine konulması engellendi. Ayrıca kaldırım üzerine araç parkı yapılmasına da izin verilmiyor.

Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kentsel Yenileme ve Koruma birimi de Zabıta Müdürlüğü'nün İçel'in doğu girişine yönelik çalışmalarına refakat ediyor. Birim yetkilileri, kentin doğu girişine yönelik 4 aşamalı plan çerçevesinde çalışma yürüttüklerini belirttiler.

Buna göre ilk olarak İçel Limanı Karşısı Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü yanında kurulu bulunan hayvan pazarı kaldırıldı. Ardından hali hazırda devam eden kaldırım işgallerini önlemeye yönelik çalışmaya geçildi. Bu aşamanın ardından İçel'in doğu girişinde bulunan refüj ve kavşakların iyileştirilmesi ve peyzaj düzenlemeleri tamamlanacak. Son olarak da söz konusu doğu girişini teşkil eden Çevre Yolu üzerinde bulunan ev ve işyerlerinin cephe iyileştirmeleri başlayacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş, kent estetiğini önemsediklerini, yaklaşan Akdeniz Oyunları'na katılacak sporcu ve konuklar üzerinde güzel bir Akdeniz ve İçel imajı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu amaçla Akdeniz Belediyesi'nin bütün birimlerinin yoğun bir çaba gösterdiğini ifade eden Altuntaş, "Akdeniz Belediyesi olarak kent estetiği konusunda uzun süreden beri hassas bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akdeniz Oyunları'nın 17'ncisinin kentimizde yapılacak olması, bizim dışımızda diğer ilgili kurumların da konuya ciddiyetle eğilmesini sağladı. Gerek kent dokusunun korunması ve gerekse kentin siluetinin iyileştirilmesi açısından kurumların elbirliği ile çalışma yapması, sadece Akdeniz Oyunları özelinde değil, aynı zamanda uzun vadede de kentimizin yararına olacaktır" dedi.

Kaynak: AA