Manavgat'ta Mavi Bayrak Töreni

Antalya - Manavgat'ın Evrenseki beldesindeki 12 tesise törenle mavi bayrakları teslim edildi.

Beldede bulunan Sensimar Otel'de düzenlenen törene, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Mavi Bayrak Sorumlusu Cenk Beyaz, Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp, bölgede bulunan otellerin yetkilileri katıldı.

Törende konuşan TÜRÇEV Mavi Bayrak Sorumlusu Cenk Beyaz, Manavgat'ta geçen yıl mavi bayraklı 68 tesis bulunduğunu, bu sayının bu yıl 75'e yükseldiğini söyledi.

Evrenseki'deki 12 tesisin mavi bayrak almaya hak kazandığını kaydeden Beyaz, "Her sene mavi bayrak sayımız yükseliyor. Manavgat olarak ilçeler arasında Türkiye birincisi olmakla birlikte bir çok ilden de öndeyiz. Evrenseki beldemizde iki mavi bayraklı halk plajımız bulunuyor. Belediye Başkanı Recep Barut'a bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, mavi bayrakta çevre kadar alt yapının da önemli olduğunu söyledi.

Barut, Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği olarak yatırımlarının yüzde 70'ini altyapıya ayırdıklarına dikkati çekti.

Geçen yıllarda Kızılağaç'ta altyapı eksikliği nedeniyle mavi bayrakların alındığını hatırlatan Başkan Barut, şöyle konuştu:

"MATAB olarak Kızılağaç'ın altyapı sorununu çözdük, tekrar mavi bayrak aldılar. Bizim o bölgeye yönelik projelerimiz iki etaplı. Kızılağaç'tan Kızılot ve Alara Çayı'na kadarki bölgede altyapı çalışmalarımız devam ediyor. MATAB Başkanı olarak görevde bulunduğum süre içinde altyapı yatırımlarında 140 kilometreye ulaştık. MATAB olarak bizlerin aklında her zaman temiz deniz vardır. Deniz temiz olmazsa turizm olmaz."

Konuşmaların ardından mavi bayrak almaya hak kazanan tesislerin sahiplerine bayrakları ve belgeleri verildi.

Kaynak: AA