Giresun İl Genel Meclisi'nde Emniyet'e Motorsiklet Alımı Tartışması

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü’nün Motosikletli Polis Timi'ne İl Genel Meclisi’nden talep ettiği iki adet motorsiklet meclis üyeleri tarafından tartışmaya neden oldu.

Giresun İl Genel Meclisi'nde Emniyet'e Motorsiklet Alımı Tartışması
Giresun İl Genel Meclisi'nin haziran ayı toplantısında Emniyet Müdürlüğü’nün Motorsiklet Timi için talep edilen iki motorsiklet konuşuldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün motorsiklet talebiyle ilgili gündem mecliste oylama sunulmadan önce meclis üyeleri tarafından yapılan görüşmelerde sitem dolu açıklamalar yapıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ziya Köse, emniyet mensuplarından hak ettikleri saygıyı göremediklerini ileri sürerek “Bizler bu ilin seçilmişleriyiz. Bir Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığımız ziyaretlerde dahi protokolden giremiyor, saygı sınırları dışında davranılıyor. Ancak herhangi bir bütçe istenildiğinde bu ilin seçilmişleri olduğumuz hatırlanılıyor” ifadelerini kullandı.

Yaylaları korumak adına daha önce Valiliğin iki adet ATV Motor talebinin reddedildiğini hatırlatan CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz ise “Emniyet Müdürlüğü’nün kendi bütçesi bulunmaktadır. Rakam çok büyük değil ancak Özel İdare'nin görevleri arasında yol, su gibi çok acil ihtiyaçları bulunmaktadır. Emniyet Müdürlüğü’nün kendi bütçesiyle alması daha uygun olacaktır” dedi

Geçtiğimiz günlerde Giresun’da oynanan basketbol maçı sonrası çıkan olaylarda polis müdahalesi sonucu bir çocuğun ayağının kırıldığını hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ise “Bizlerde bir takım olaylardan elbette rahatsız olabiliriz. Özellikle polis müdahalesi sonrası bir çocuğumuzun bacağı kırıldı. Hastanede tedavi altına alındı. Bu olayın yaşanması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Ancak emniyetin talebinde duygusal değil aklımızla hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylama öncesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ziya Köse, oylamaya katılmayarak meclisten çıktı. Mecliste oylamaya katılanların çoğunluğu çekimser kalırken, motosiklet alınması oy çokluğu ile kabul edildi.
Kaynak: İHA