Antalya’daki Gezi Parkı Protestoları Sürüyor

Antalya'da, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’na kurulan çadır sayısı 50’ye yükseldi.

Antalya’daki Gezi Parkı Protestoları Sürüyor
CHP Antalya İl Başkanlığı ise, meydana ‘Çapulcu Halk Market’ açtı.
Antalya’da bir haftadır devam eden Taksim Gezi Parkı protestolarının adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Meydanın yanındaki ağaçlık alanda 3 gün önce 4 çadırla başlayan ‘Sivil Meydan Direnişi’ adlı eylemde çadırların sayısı bugün 50’ye yükseldi. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu eyleme 300’e yakın kişi katılırken, öğrenciler gün boyu kültürel ve sanatsal aktivitelerde bulundu. Siyasi görüşlerin konuşulmadığı çadırlarda alkol alınmaması da dikkat çekti. Öğrenciler sınavlarına da çadırlarda hazırlandı. Vatandaşların katkısı ile oluşturulan ücretsiz yiyecek standından faydalanan öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kan ihtiyacı ile ilgili olarak da alanda anonslar yaptılar. Alanı ziyaret eden turistlere ise yabancı dil bilen öğrenciler eylem hakkında bilgi verdi. Atatürk Anıtı önündeki çadırların yanına Türk bayraklı ‘Çapulcu’ yazılı maketin kurulduğu görüldü.

Yazıyı dikkatle inceleyen vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Halk Evleri tarafından alanın ortasına asılan dev bez afiş ise adeta dilek ağacına çevrildi. Afiş önüne kurulan masada duygu ve düşüncelerini kaleme alan vatandaşlar, yazdıkları notları toplu iğne ile afişe iğneledi

Müge Kılıçoğlu adlı eylemci, 3 gündür çadırlarda olduklarını belirterek, “Direnişimiz devam edecek. Herkes bize destek oluyor. Şiddetin olmadığı yerde kimse bizden şiddetle karşılık görmez. Turistler bizimle hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. İlginç karşılıyorlar” diye konuştu.

Sözcü Haluk Kobal ise, Taksim’deki direnişi yaşatmak ve şiddeti önlemek adına alanlarda olduklarını söyledi.

Alanda çeşitli atölyelerin olduğunu ifade eden Kobal, “Resim, şuur, slogan, ritim atölyelerimiz var. Alanda bir hiyerarşi yok. Taksim’de direniş devam ettiği sürece bizde devam edeceğiz. Şiddete yönelik eylemleri tasvip etmiyoruz, gerçek eylem burada” dedi.

Öte yandan, Türkiye'nin ilk kadın şefi İnci Özdil ve beraberindeki sanatçılar ‘TC Sanatçı İnisiyatifi’ adı altında sanat kurumlarının kapatılmasına yönelik yasa tasarısının iptal edilmesi için basın açıklaması yaptı.

CHP’DEN ‘ÇAPULCU HALK MARKET’
Bu arada CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından eylem alanına yiyecek standı kuruldu. ‘Çapulcu Halk Market’ ismi verilen stantta İl Başkanı Devrim Kök ve partililer, eylemciler ve vatandaşlara ücretsiz yiyecek ve içecek dağıttı.

İl Başkanı Devrim Kök, “Ülkemizde hak arama mücadelesi maalesef yanlış algılanıyor diye tabir ediyorum. Türk demokrasi tarihinde çok önemli çığırdır, sadece bu Gezi Parkı’ndaki birkaç ağaçla kaynaklanan olay değildir. 10 yılı aşkın süredir toplumun her kesimine, sosyal yaşamın her alanına mücadele eden bir anlayış ülkeyi yönetiyor. Onlara karşı toplumun her kesiminde siyasi patilerin örgütlediği bir şey değil bu. Yediden yetmişe insanlar protesto ediyor. Bizde bugün arkadaşlarımızla beraber buradaki genç arkadaşlarımıza karınca kararınca bir şeyler hazırladık. Ama buraya vatandaşlarımız simit, poğaça, meyve suyu, su getiriyorlar. Burası bir sosyal paylaşım aynı zamanda. İsmi de manidar. Maalesef hak arama mücadelesi yapan yurttaşlarına ‘Çapulcu’ diyen bir anlayış şuan bu ülkede iktidarda” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA