Türkiye Gazetesi’nden Vali Akdemir’e Ziyaret

Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri Valiler Kararnemesi ile Erzincan’a atanan Vali Abdurrahman Akdemir’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Türkiye Gazetesi’nden Vali Akdemir’e Ziyaret
Türkiye Gazetesi Bölge Müdürü Cumali Geleri, Erzincan Temsilcisi Turgut Güner, İhlas Mağazalar Müdürü Osman Yaba ile birlikte yeni görevine başlayan Vali Abdurrahman Akdemir’i ziyaret etti.

Sıcak bir sohbet ortamında geçen ziyarette Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri, Vali Akdemir’e görevinde başarılar dileyerek, Türkiye Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Geleri, Türkiye Gazetesi olarak Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’dan sonra en fazla abone sayısının Erzincan’da bulunduğunu belirterek; “Gazetemiz ilçeler başta olmak üzere Erzincan’ın dört bir yanındaki abonelere ulaşıyor. Yapıcı ve birleştirici yayın çizgimizle, bölge haberlerine önem vererek, onlarca personelimizle birlikte her gün okuyucularımıza ulaşıyoruz. Bin 500’ün üzerinde aboneye görüntülü ve yazılı haber servisinde bulunan İhlas Haber Ajansı’da haberin olduğu her yerde uzman kadrosu ile doğru tarafsız haberi ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyor” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Abdurrahman Akdemir ise, Türkiye Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı’nı yakından tanıdığını belirterek, Rahmetli Enver Ören’i ilk kaymakamlık görevini yaptığı Denizli’den tanıdığını söyledi.

Akdemir konuşmasında; “Bilhassa son olaylarda görüyoruz, İnsan hakkını kullanmalı, hukukunu korumalı ama, kendi hakkını koruyacağım derken, masum insanların hakkını gasp etmemeli. Bu konuda basına da gerçekten büyük görev düşüyor. Toplum bu tür haberlerden nasıl etkilenir, derler ya “basın ilkelerine uyuyoruz” gerçekten ne kadar uyuluyor, tabi ilgili basın kuruluşları kendileri değerlendirmesi gerekir. Basın görevini yapmalı, insanların illerinde ilçelerinde neler oluyor, gündem nedir. Tabi basın yoluyla bunu takip edebiliyor, başka yolu yok. Bunu yaparken de gerçekten makul ve makbul bir şekilde yapmak lazım. Biz yıllardır İhlas Haber Ajansı’nın bu çizgisini biliyoruz, dikkat ettiğini biliyoruz. Taktir ve övgü ile karşılıyoruz. Bir çok basın yayın kurumuna da bu anlamda örnek olduğunu da biliyoruz. Bazen öyle haberler çıkıyor ki düşünüyorsunuz, bunun haberleştirilmesinin kişiye ne faydası var, memlekete ne faydası var. Bakıyorsunuz ki her açıdan sakat, mide bulandırıcı. Dışarıda bunu haber bile yapmıyorlar, resmini bile basmıyorlar. Toplumun beynini bulandırmanın bir mantığı yok. Bir yerde müteferrik bir olay olmuş bir yer var, bunu bütün ülke geneline yayıp, sanki çok normalmiş gibi haber yapmanın, bu görüntüleri yaymanın kime ne faydası var bilemiyorum, basın bu konuda duyarlı davranırsa aslında bir çok meselemizi halledeceğiz. Ama çok duyarlı davrananlarda var onlara de teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri ziyaretin sonunda Vali Abdurrahman Akdemir’e İhlas Yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.
Kaynak: İHA