Müzeler Genel Müdür Vekili Göbeklitepe’de İncelemelerde Bulundu

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü vekili Abdullah Kocapınar,Göbeklitepe'de incelemelerde bulundu.

Müzeler Genel Müdür Vekili Göbeklitepe’de İncelemelerde Bulundu
Göbeklitepe’de yapılan kazı ve üst örtü yapı çalışmalarını inceleyen Abdullah Kocapınar, müteahhit firma ve ilgililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Vekili Kocapınar Göbeklitepe’de yapılan kazı ve üst örtü yapımı çalışmalarını inceleyerek kazı başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt ve kazı ekibiyle görüştü. Yılda bir milyon turistin ziyaret edeceği öngörülen Göbeklitepe’deki üst örtü çalışmalarını inceleyen Kocapınar ve beraberindeki heyet buradaki çalışmaları yerinde bularak takdir ettiler. Kazı başkanı Prof.Dr. Klaus Schmidt kazı çalışmalar hakkında gelen heyete bilgi sundu.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü vekili Abdullah Kocapınar yapılan üst örtünün profesyonel bir çalma olduğunu, büyük bir özveri ve profesyonel bakış açısı ile yapılan çalışmaları takdir ederek kazı ekibine teşekkür etti.

Kültür varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Heyetine İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Müze Müdürü Müslüm Ercan, Gaziantep Röleve Müdürü Mustafa Ayar da eşlik ettiler.
Kaynak: İHA