Müzeler Genel Müdür Vekili Kocapınar, Şanlıurfa'da Açıklaması

Şanlıurfa - Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Abdullah Kocapınar, Urfa Kalesi'ndeki saray, mescit, zindan, değirmen, ev, konak, ahır, cephanelik gibi kültür varlıklarının ortaya çıkarılarak turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalara hız verildiğini bildirdi.

İl Kültür ve Turizm ve Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kocapınar, Müzeler Uygulamalar Daire Başkan Vekili Yakup Harmanda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Vekili Zülküf Yılmaz ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentte geldi.

Kocapınar ve beraberindekiler ilk olarak, yaklaşık 2 ay önce bir bölümünde göçük meydana gelen tarihi Urfa Kalesi'ni ziyaret ederek, burada yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledi.

Kaledeki çalışmaların oldukça hızlı yürütüldüğünü belirten Kocapınar, "Başlatılan arkeolojik kazılarla, yazılı kaynaklarda bahsedilen Urfa Kalesi'ndeki saray, mescit, zindan, değirmen, ev, konak, ahır, cephanelik gibi kültür varlıkları ortaya çıkarılarak kent turizmine kazandırılması için başlatılan çalışmalara hız verildi" ifadelerini kullandı.

Kocapınar ve beraberindekiler daha sonra Haleplibahçe bölgesinde yapımı devam eden Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Mozaik Müzesi Projesi uygulama alanındaki çalışmaları inceledi. Kocapınar, çalışmaları devam eden projenin gelecek yıl tamamlanması ile kent turizminin önemli bir ivme kazanacağına inandığını aktardı.

Kocapınar'ın ziyaretlerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız ve Müze Müdürü Müslüm Ercan da eşlik etti.

Kaynak: AA