Mgk Genel Sekreteri Türker Hakkari'de Açıklaması

Hakkari - Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker, "İnsanların yüzlerinin güldüğünü, tebessüm ettiğini ve geleceğe umutla bakıyor olduğunu görmek bizi gerçekten mutlu ediyor" dedi.

MGK Genel Sekreteri Türker, beraberindeki heyetle bölgedeki genel güvenlik durumunu görmek ve değerlendirmek amacıyla Van'dan helikopterle Hakkari'ye geldi.

Valilik önünde Vali Orhan Alimoğlu, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan tarafından karşılanan Türker, şeref defterini imzaladıktan sonra Alimoğlu'nun makamına geçti.

Türker, burada yaptığı açıklamada, valilik yaptığı dönemde kentten ayrılışının hızlı olduğunu belirterek, Hakkari'nin ve Hakkarililerin kalbinde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Görev değişikliği nedeniyle Hakkari'den ayrılmış olmanın hüznünü yaşadığını vurgulayan Türker, şöyle konuştu:

"Ne zaman bir fırsat olsa da Hakkari'ye gidip insanlarla tekrar görüşsek, oradaki ortamı biraz teneffüs etsek, bir de veda edebilsek diye bir fırsat kolluyordum. Bu vesileyle bir yıldan sonra Hakkari'ye gelmiş oldum. Hakkari'yle olan gönül bağı Ankara'da da devam ediyordu. Televizyonlarda Hakkari denildiği zaman kulağımız, gözümüz, gönlümüz hep orda oluyordu. Biz bu gelişimizde tabii güvenlik sektöründe olduğumuz için görev alanımızla alakalı valimizle, komutanlarımızla, diğer güvenlikten sorumlu arkadaşlarımızla görüşerek bölgedeki genel durumu yerinde görmek istedik. Geçmişe göre güvenlik ortamının biraz daha güzel ve rahat olması bizleri de mutlu ediyor. İnsanların yüzlerinin güldüğünü, tebessüm ettiğini ve geleceğe umutla bakıyor olduğunu görmek bizi gerçekten mutlu ediyor."

Valilik ziyaretinin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaş ve esnafla bir araya gelerek sohbet eden Türker, öğle yemeğinden sonra yeniden valiliğe geçti.

Valilikte, MGK Genel Sekreter Yardımcıları Tümgeneral Şenol Alparslan, Meftun Dallı, Plan Daire Başkanı Albay Metin Öztürk, Araştırma ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Akkaya, Personel ve İdari İşler Daire Başkanı İbrahim Aydoğdu ve kentteki idarecilerin katılımıyla güvenlik kurulu toplantısı yapan Türker'in, geceyi Hakkari'de geçireceği öğrenildi.

Kaynak: AA