Annesinden 50 Lira Borç Alıp Polise Gül Dağıttı

Adana’da Gezi Parkı direnişine destek için devam eden eylemlerde genç bir kız, annesinden borç aldığı 50 lira ile satın aldığı gülleri çevik kuvvete dağıttı.

Öğle saatlerinde Atatürk Parkı’nda bir araya gelen binlerce kişi, burada açtıkları döviz ve attıkları sloganlarla yurt genelinde devam eden Gezi Parkı protestolarına destek verdi. Burada şarkılar söyleyen ve kitap okuyan grup, parktaki çöpleri topladıktan sonra yürüyüşe geçti.

Grubun büyük bir çoğunluğu ön tarafta polise taş atmak isteyen provokatörlerin olduğunu görünce yürüyüşe bir süre ara verdi. Provokatörlerin uzaklaştırılmasının ardından binlerce kişi, balkonlardaki alkış ve araba kornaları eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylemciler, AK Parti il binası önüne gelince, gruptan isminin Burcu Akkuş olduğu öğrenilen genç bir kız, arkadaşları ile birlikte binanın çevresinde konuşlanan çevik kuvvet ekiplerinin yanına gitti. Annesinden 50 lira borç alarak gül aldığını söyleyen Akkuş, bu gülleri polislere dağıttı.

Polislere, ‘çok tatlısınız ama lütfen bize vicdanlı davranın diyen genç’ kız, hem polislerden hem diğer eylemcilerden tebrik aldı.

Kentteki Gezi Parkı protestoları devam ediyor.
Kaynak: İHA