Gaziantep Üniversitesi’nden 90 Doktor Mezun Oldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi’nden 2012-2013 öğretim yılında mezun olan 90 doktor, törenle diplomalarını aldı.

Gaziantep Üniversitesi’nden 90 Doktor Mezun Oldu
Diploma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun genç doktorlara, “Dürüst olmayı ve insana saygıyı kendinize ilke edinin” önerisinde bulundu.

Amfi Tiyatro’da düzenlenen mezuniyet törenine, Gaziantep Milletvekilleri Hüseyin Çelik, Şamil Tayyar ve Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Yaşar Gündoğdu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde ilk konuşmayı yapan dönem birincisi Zeynep Koç, yüklendikleri sorumluluğun bilincinde olduklarını belirterek, kendilerinin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ise mezun olan doktorların Türkiye’nin her yerinde parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi kimliğiyle şifa dağıtacaklarını ve bundan gurur duymaları gerektiğini kaydederek şunları söyledi:
“Çünkü Gaziantep Üniversitesi artık küçük bir butik üniversite değil. Uluslararası çapta, büyük ve kaliteli bir üniversite. Nereye giderseniz gidin, Gaziantep Üniversitesi kimliğini gururla taşıyabilirsiniz. Ülkemizde, son 10 yılda sağlıktaki dönüşüm takdire şayan. Bu süreçte büyük değişimler oldu. Sizlerden bundan sonraki meslek yaşamınıza yönelik önerim; ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğüz gibi olun. Yalan söylemeyin, maske takmayın. Atatürk’ün dediği gibi, çok çalışın. Sevgili Peygamberimizin dediği gibi bir gününüz bir diğer gününüze eşse zararda olduğunuzu unutmayın. Dürüst ve ilkeli ama karşısındaki insana saygı, anlayış gösteren bir anlayışta olmak lazım. Dürüst olmak ve insan sevgisi yaşamınızın olmazsa olmazlarıdır. Diğer bütün öğeler mevcut olsa bile bu iki unsur olmadan başarılı olmanız mümkün değildir. Ne kadar başarılı olursanız olun bu iki ilkeyi mutlaka yüreğinizde taşımalısınız.”
Dönem birincilerinin hep kız öğrenci olmasına dikkat çeken Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı ise “Ben 5 dönemdir mezuniyet törenlerine katılıyorum. Daha erkek öğrencilerin birinci olduğunu görmedim. Hatta geçmiş 40 dönemi araştırdım; 37’sinde kızlar birinci olmuş. Bir erkek olarak biraz rahatsız olmakla birlikte, 3 kız babası olarak mutsuz olduğumu söyleyemeyeceğim” dedi.

Mezun öğrencilerin kalitesinin aslında kendilerini eğiten eğitim kadrosunun kalitesiyle ölçüştüğünün altını çizen Prof. Dr. Kadayıfçı, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Genç doktorlar olarak sizlere en büyük tavsiyem; meslek hayatınız boyunca insan sevgisi ve empatiyi vazgeçmeyeceğiniz prensipler olarak uygulamanızdır. Meslektaşlarınızda gördüğünüz eksiklikler, eleştirdiğiniz hatalar varsa onları lütfen siz yapmayın. Sağlıkta, Türkiye’nin son 15 yıldaki kazanımları inkar etmek mümkün değil. Bunu sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Bugünü değerlendirirken geçmişimizi de unutmamak lazım. Ben Hacettepe Üniversitesi’nde asistanken insanların bir gün önce mesai bitiminde ertesi gün için muayene sırasına girdiklerini biliyorum.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik de toplumun hekimlere büyük şükran borcu olduğunu kaydederek, “Doktor arkadaşlarımız ilaçlarla, tıbbı yöntemlerle hastasını iyileştirebilir. Ama şunu bilin ki tedavinin en önemli kısmı gözlerinizdeki şefkat ve sevgi parıltısıdır. Davranışlarınızdaki jest ve mimiklerinizdeki asalet hastalarınıza en büyük şifadır. İster devlet adamı, ister siyaset adamı, ne adamı olursak olalım önce adam, adam gibi adam olmalıyız. Hastanıza suratına indirilen bir tokat gibi cevap verirseniz, ona verdiğiniz hizmet boşunadır. Hekimlere yönelik şiddet bizi kahrediyor. Bu konunun gündemden çıkması lazım. Bu kardeşlerimiz bugün diplomalarını aldı. Ama onları zorlu bir süreç bekliyor. Doktor kardeşlerime tavsiyem; hayatın normal akışında yapılması gerekenleri yapın. Zaten siz buraya gelmekle başarıyı sağlamışsınız. Ama kendinizi kahrederek, yapmanız gerekenleri erteleyerek, hayatınızı zehir etmeyin. Türkiye sağlıkta gelişiyor. Gaziantep’in yükselişini de inkar etmemek lazım. Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra Türkiye’de 4 üniversitesi olan tek kent Gaziantep’tir” ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Çelik, konuşmasına söyle devam etti:
“Siyasette sorumlu konumumda olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bakın bu sosyal güvenlikte yapılan sağlık reformu, Türkiye’deki maliyeti bazılarına popilis davranılmış, 38 yaşında emekli edilmiş. 38 yaşında emekli olunmaz. Türkiye emekliler cennetine çevrilmiş ve sosyal güvenlik kurumunun gelirleri, giderlerini karşılayamaz hale gelmişti. Bugün büyük fedakarlıklar yapılıyor. Vatandaşımız insanca sağlık hizmetinden yararlansın, çocuğu hastanede rehin kalmasın, senin paran yoksa sana ilaç yok denmesin diye çalışıyoruz. 2012 yılı sonunda merkezi bütçeden Türkiye’nin yaptığı yatırım miktarı 33 milyardı. Eski ifade ile 33 katrilyondu. Belediye hizmetleri hariç. Sosyal güvenlik kurumuna bütçeden devlet bütçesinden yapılan transfer. Sosyal güvenlik kurulunun açığını kapatmak üzere aktarılan para 67 katrilyondur. Bu sene aktarılacak olan para 74 katrilyondu. Bu hep konuşulur. Finans ile ilgilenen bürokratlar hükümete hep şunu derler: “Efendim bu karşılanmaz hale geldi.” Sayın Başbakanımız ise şunu der: “Benim ülkemin insanı sağlıklı olmadıktan sonra hazine para ile dolmuş ben neyleyim o parayı.” Bu anlayış ile bu sağlık reformu yapıldı”.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Zeynep Koç, dönem ikincisi İlken Şaman ve dönem üçüncüsü Kezban Baltacı’ya Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından hediye ve diplomaları verildi.

Mezun 90 öğrenci, öğretim görevlilerinin elinden diplomalarını alıp kep attı. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan ‘Tıptan Sesler’ korosunun mini konserinin konuklara keyifli anlar yaşattığı tören, havai fişek gösterisi ve kokteyl ile sona erdi.
Kaynak: İHA