Emniyet Müdürlüğü Trafik Sorununu Masaya Yatırdı

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü, mahalle muhtarları ve siyasi partilerin ilçe başkanlarının katılımıyla Bölge trafik istasyon amirliğinde bir araya geldi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Sorununu Masaya Yatırdı
Sinevizyon eşliğinde siyasi parti ilçe başkanları ile muhtarlara brifing veren Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, “İlçemizin sorunlarını el ele vererek çözmek, Korkuteli ilçesini yaşanabilir huzurlu ve güvenli kılmak hepimizin görevidir. Mesai arkadaşlarımla birlikte bu anlamda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Göreve başladığında ilçenin en önemli sorunlarından birinin trafik olduğunu anlatan Demirbağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yanında hatalı parklar, tehlikeli motosiklet kullanımı var. Bütün bu sorunların azalması ve ortadan kaldırılmasını elbette yalnız emniyet güçlerinden beklemek doğru olmaz. Siz, seçilmişler olarak mahallenizde ve ilçe merkezinde itibar gören sevilen saygı duyulan ve sözü dinlenen kişilersiniz. Bu nedenle sizlerin, sorunların çözüm noktasında bizlere çok önemli katkılarınızın olacağını düşünüyorum. Bizim amacımız insanları yakalamak, sorgulamak, adliyeye sevk etmek olmamalı. Biz, yanlış yapanları topluma kazandırmayı kendimize birinci görev olarak görmeliyiz.155 polis ve 156 jandarma ihbar numaraları mutlaka iyi anlatılmalı ve halkımızın her türlü olayı bu telefonlardan ihbar etmeleri önemlidir. Bunu kimse ispiyon gibi algılamasın. Olayı bildirenlerden kimlik sormuyoruz ancak ihbarların da gerçek olmasını istiyoruz. Çünkü yapılan her ihbar kayıt altına alınıyor ve üzerinde titizlikle çalışılarak ihbarla ilgili operasyon yapılmaktadır. Bizim öncelikli amacımız Korkuteli ilçesinin ilçe dışında en iyi şekilde anılmasıdır.”
Üç yıllık istatistik bilgi veren Emniyet Müdürü Demirbağ, gün geçtikçe trafik kazalarında büyük düşüş olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ölümlü, yaralamalı, maddi hasarlı kazalarda yüzde 35’e varan düşüş var. Emniyet olarak günlük ilçe merkezi ve dışında radar uygulaması yapıyoruz. Tüm bunlar ilçenin trafiğini çözmek içindir. Diyalog ve dayanışma içerisinde ilçenin trafiğini, hatalı parkları, emniyet kemeri kullanımını ve radar uygulamasına devam edeceğiz. Israr ve sabırla denetimlerimiz devam edecek. Elbette bu tür sorunlarda ceza kesmek bir nebze olsa caydırıcı olabilir ama çözümün ceza ile başlamayacağını ve sağlıklı bir netice de alamayacağımız bilincindeyiz. Sorunların çözümünde ancak tartışarak, konuşarak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak mesafe alabiliriz.”
Kaynak: İHA