Öğrenciler, Sdü Botanik Bahçesi'ndeki Bitkileri İnceledi

Isparta - Isparta'da ilköğretim öğrencileri, "Erguvanlar Çiçek Açıyor" projesi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki bitkileri inceledi.

SDÜ Botanik Bahçesi ile Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan "Erguvanlar Çiçek Açıyor" adlı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu projesi kapsamında İstanbul Ticaret Odası Şehit Mustafa Gözütok İlköğretim Okulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri, velileri ve öğretmenleriyle Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, ziyarette yaptığı konuşmada, projenin çocuklara doğa sevgisini aşıladığını, bu açıdan projeyi önemsediklerini söyledi.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Fakir de projenin ilköğretim çağındaki öğrencilere bitkilerin tanıtılması, sınıflandırılması ve özellikleri hakkında bilgi verilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Öğrencilere bitkileri tanıttıklarını anlatan Fakir, "Projenin amacı, ilköğretim okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin, yaparak yaşayarak doğadaki biyolojik ve ekolojik objelerin, kavramların tanıtılması ve öğretilmesi yoluyla doğa sevgisinin aşılanmasıdır. Gelecekte bu bilgilerin toplumun tüm kesimine yayılması sağlanarak, yaygın etkinin artırılması düşünülmektedir" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler, bitkileri inceledi.

Kaynak: AA