Ereğli'de "Çelik ve Yaşam" Konulu Sergi

Zonguldak - Ereğli'de "Çelik ve Yaşam" konulu sergi açıldı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi organizasyonu ile gerçekleştirilen, "Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması"na katılan ve ödül alan eserler, Erdemir Kültür Merkezinde sergilendi.

ERDEMİR Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, serginin açılışında yaptığı konuşmada, eserlerin fabrikanın ürünlerinden yapıldığını söyledi.

Dünyada ülkelerin kişi başına çelik tüketimlerinin önemli gelişmişlik göstergelerinden biri olduğunu anlatan Yöney, şunları kaydetti:

"Bir diğer gelişmişlik göstergesi de ülkelerin sanata verdiği değer ve ürettikleri sanat eserleridir. Bu anlamda biz de çelik sektörünün lider kuruluşu olarak 48 yıldır üretimimizle ülke ekonomisine değer katarken, aynı zamanda bilimin, sanatın, sporun desteklenmesi yönündeki faaliyetleri iş süreçlerinin ayrılmaz parçaları olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizde keşfedilmeyi, desteklenmeyi, iyi eğitim olanakları ile buluşturulmayı bekleyen birçok yetenekli arkadaşımız olduğunun farkındayız. Sergilenen eserlerinin çoğu ERDEMİR ürünü saclardan yapılıyor olması bizler için farklı bir önem arz ediyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen bu etkinliğe destek verenlere teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA