Ak Parti'li Yurttaş: “geleceğimizin Karartılmasına Fırsat Vermeyelim”

Gezi Parkı eylemleri hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “Bu eylemlerin amacı masum bir ağaç sevgisi ve çevreyi koruma duygusu değildir.

Bu ülkede 10 yılda, 2 milyar 711 milyon ağaç fidanı diken bir iktidarı ağaca ve yeşile düşman göstermek asla gerçeklerle bağdaşmaz” dedi.

Yurttaş, “Bankaları yağmalayan, dershanelere saldıran, parti binalarını ateşe veren, polis arabalarını yakan, polislere taşla sopayla saldıran bu sözde devrimcilerin nasıl bir Türkiye oluşturmak istediklerini açık ve seçik görmüş olduk. Bir elinde içki şişesi, bir elinde sopayla güvenlik güçlerine saldıran ve polisi ‘orantısız güç’ kullanmakla suçlayanların maskeleri kısa süre içinde düşmüştür ve milletimiz gerçekleri görmüştür. Bunların amacı imam hatip okullarını kapatmak, başörtüsü zulmünü tekrar hortlatmak, darbeci zihniyeti ülkeye egemen kılmak, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını engellemek ve ‘lider ülke Türkiye’ amacına engel olmaktır” diye konuştu

Şiddetin fikri olmayanların ve fikrine güveni olmayanların başvurdukları yöntem olduğunu belirten Yurttaş, “Bu millet önüne her sandık konulduğunda aklıselim ile hareket etmiş, geleceğini, ülkesini ve milletini düşünerek kararını vermiştir. İki yıl önce bu milletin yüzde 50’sinin oyunu alan iktidarı taşla-sopayla, tence-tavayla halkın gözünden düşürmeye çalışanların önce bir demokrasi dersi almaları gerekiyor. Yıllardır bu ülkeye bir çivi bile çakmayanların, bir fidan bile dikmeyenlerin; 2 milyar 711 milyon ağaç diken, köprüler, barajlar, hastaneler, tüneller yapan iktidara dil uzatmaya asla hakkı yoktur. 1 Mayıs’ ta ağaçları kökünden söküp polise fırlatan zihniyetin şimdi ‘ağaç sevdalısı’ gözükmesi gerçeklerle bağdaşmaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA