''14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali''

Karabük - Safranbolu'da, ''Kültürel Miras ve Korumacılık'' temasıyla 6-8 Eylül'de yapılacak ''14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'' belgesel film yarışmasına başvurular başladı.

İlki 1999 yılında yapılan ve 2003 yılında uluslararası nitelik kazanan bu yıl da ''Tapu Senedi, Mezar Taşlarımız'' alt temasının işleneceğini festivalde, amatör, profesyonel ve fotoğraf kategorilerinde yapılacak belgesel film yarışmasına başvurular 30 Temmuz 2013 mesai bitimine kadar devam edecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok ünlü belgeselcinin yarışmaya ayrı bir değer kattığını ve yarışmanın her geçen yıl dünyada adını duyurduğunu söyledi.

Festivalin amacının, kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınması konusunda duyarlılığı sürdürmek, belgesel aracılığıyla da bilgi, belge ve doküman arşivinin oluşturulmasını sağlamak olduğunu ifade eden Aksoy, "Festivalimizin ana temasını oluşturan belgesel film yarışması başvuruları başladı.

Yarışmaya katılacak yapımlar üçer adet DVD formatında gönderilmeli. Amatör yapımlar için 30 dakikayı, profesyoneller için ise 52 dakikayı aşmaması gerekli. Belgeselciler, 30 Temmuz mesai bitimine kadar başvurusunu yapmalıdırlar" diye konuştu.

Aksoy, festival dolayısıyla 13 yılda 10 bin belgesel arşivine sahip olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA