Çakar'ın Gündeme Getirdiği Diziler 'akil İnsanlar' Raporunda

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar'ın daha önce gündeme getirdiği bazı dizilerin yayından kaldırılması talebi, Akil İnsanlar Heyeti'nin raporunda yer aldı.

Çakar'ın Gündeme Getirdiği Diziler 'akil İnsanlar' Raporunda
Barış sürecine zarar verildiği ve bölgenin imajını zedelediği gerekçesiyle Şefkat Tepe, Kurtlar Vadisi ve buna benzer dizilerin yayından kaldırılması için bölge milletvekillerine ve meclis başkanlığına dilekçe veren Menduh Çakar, Mardin'deki toplantıda Akil İnsanlar Heyeti'ne ulaştırdığı dilekçeleri hazırlanan raporlarda yer almasının sevindirici bulduğunu söyledi.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, "Umarım bölge insanını rencide eden hiç bir yayına yer verilmez. Hükümet yetkilileri de bu konuya bundan sonra daha fazla hassasiyetle yaklaşırlar" dedi.

Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti'nin önceki gün Başbakan Erdoğan'a sunduğu raporda sürece toplumsal desteğin yüzde 100'e yakın olduğu belirtilerek talepler bölümünde çocuk evlilikler için tedbir alınması, Şefkat Tepe, Kurtlar Vadisi gibi dizilerin kaldırılması, araç plakalarındaki il hanesinin kaldırılarak Batı'ya rahat seyahat gibi maddelerin yer alması dikkat çekti.
Kaynak: İHA