Belediye Başkanı Büyükaslan, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Ankara’da gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı Büyükaslan, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Vanlıların meşhur Bak Hele Bak adlı kahvaltı salonunda sıcak bir ortamda gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına Vali Mahmut Demirtaş, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Salih Fırat’ta katıldı.

Sohbet havasında geçen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Otogar Projesi’nin ihalesinin tamamlandığını, Atık Su Arıtma Tesisi’nin ihalesinin yapılmasından sonra yer tahsisinin yapıldığını dile getirdi.

Başkan Necip Büyükaslan, 27 ile 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri’ne emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, “İlk defa, kamu kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik sağladık. İlk olan bu etkinliği büyük bir başarıyla yürüttük. Çok büyük bir ilgi ve alakayla karşı karşıyayız. Gelen misafirlerimizin hayranlıklarını görmekteyiz. Belediye olarak 90 metrekarelik stant aldık ve gereken bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 100 kişiye yakın ekiple temsil etmeye çalıştık. Barış ve huzur kentimiz, barış sürecinde Adıyaman’ın bu durumunu anlatmaya çalıştık. Meclis Başkanımız, 4 tane Bakanımız, 30 milletvekilimiz, çok sayıda üst düzey yönetici ve binlerce kişi katıldı.

Valimiz Mahmut Demirtaş’ın büyük gayretleri ve öncülüğünde çalıştık. Ankara’da Ahmet aydın ve bütün milletvekillerimizle bu işe koyulduk. Her kes bu iş için elini taşın altına koydu” dedi.

Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Tanıtım Günleri’nin Adıyaman için milat olduğunu kaydederek, “Bu etkinlik Adıyaman’ın kendi öz güvenini ortaya koyması, birlikte neler yapabileceğini ortaya koyan önemli bir göstergedir. Tanıtım günleri vesilesiyle güzellimizi tanıttık. Basın mensuplarımız bunun taşınması noktasında ciddi bir güzellik ortaya koydu. Çözüm süreciyle birlikte Adıyaman, baharın kendisini en ciddi gösterecek illerin başında Adıyaman gelmiştir. Adıyaman’da terör olmamıştır ama o bölgede olmasından dolayı zarar görmüştür. Sürecin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Adıyaman’da gizli potansiyelini ortaya çıkartacaktır. Tanıtım noktasında birkaç çalışmamız oldu. Adıyaman’ı daha da güzel günlere taşıyacağız” diye konuştu.

Milletvekili Salih Fırat ise stantları gezen herkesin memnuniyetlerini dile getirdiklerini belirterek, “El ele vererek bu günleri gördük. El ele, omuz omuza verince yapılamayacak bir şey yok. Adıyaman’ı hak ettiği yere getireceğiz. Adıyaman’ın sahibi Adıyamanlılardır. Biz kendimize sahip çıkarsak, Adıyaman’ı yüceltiriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA