Bayburt'ta, "4. Senede Bir Gün Şenlikleri" Kutlandı

BAYBURT - Bayburt'ta, "4. Senede Bir Gün Şenlikleri" gerçekleştirildi.

Beşpınar Belediyesi tarafından, Oba Deresi mevkisinde gerçekleştirilen şenliklere Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Petkim Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın valilere çeşitli talimatı olduğunu ifade ederek, "Başbakanımız bizlere, 'şehirde ne varsa köyde de onu yapacaksınız' diyor. Biz de Bayburt'ta bunu kısmen gerçekleştirmeye çalıştık. Beşpınar'da İstanbul'dan veya Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen arkadaşlarımı görmekten çok mutluyum, gurur duyuyorum. Bu etkinlik sayesinde hem birbirimizi görüyorsunuz hem de Beşpınar'daki gelişmeleri takip edebiliyoruz" dedi.

Yavuz, bu tür buluşmalara çok daha önem ve değer verilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tüketim toplumunun çocuklarımızı şehirlerde yok etmesine, birbirlerinden kopmalarına izin vermemeliyiz. Tüketim toplumunun kuşaklar arasına sokacağı ya da soktuğu kopukluğu ve geleneksel kültürümüzün yaşayabilmesi için kuşaklar arasında ki köprüleri ancak bu tür organizasyonlarla ortadan kaldırabilme imkanına sahibiz. Başka türlü olmaz. Bu toplantıları eğlence olarak görmek değil, aynı zamanda bir vuslat olarak görmeli ve giderek maalesef boşalan Anadolu topraklarına yeniden neşe kazandırmalıyız."

Etkinlik düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödül verilmesi ve sanatçılar İbrahim Erkan, Sincanlı Filiz ile Devran'ın sahne almasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA