Tarım Fakültesi'ni Tercih Eden Öğrenciye 500 Tl Burs

Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni tercih eden öğrencilere 9 ay boyunca 500 TL burs ve yurt imkanı sağlanacağı bildirildi.

Tarım Fakültesi'ni Tercih Eden Öğrenciye 500 Tl Burs
Tarımsal alanda Türkiye’de ilk ve tek İngilizce eğitim veren Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, “Bitkisel Üretim ve Teknolojileri” ve “Tarımsal Genetik Mühendisliği” Bölümlerine 2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacak.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni tercih eden öğrencilere 9 ay boyunca 500 lira burs verileceğini, ayrıca mezunların çift diploma sahibi olacağını belirterek, “Niğde Üniversitesi bünyesinde bu yıl Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi adı altında yeni bir fakülte eğitim faaliyetine başlayacak. Fakülte isim ve kapsam bakamından şu anda Türkiye'de eğitim vermekte olan ziraat fakültelerinden farklı bir yapılanmayı içeriyor. Bu yıl içerisinde “Bitkisel Üretim ve Teknolojileri” ve “Tarımsal Genetik Mühendisliği” alanında 30’a öğrenci alarak eğitime başlayacağız. Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi isim ve kapsam bakamından Türkiye’de ilk olması münasebetiyle üniversitemiz için önemli bir yere sahip. Bu fakültenin kuruluşu tamamen Doğuş Holding tarafından finanse ediliyor. Bugün itibarıyla bir bina yapılıyor. 30 bin metrekare kapalı alana sahip bir bina yapılıyor. Binanın içerisinde yer alacak laboratuvarlar dahil olmak üzere bütün fakültenin fiziki ve teknik yapılanması Doğuş Holding'in destekleriyle oluşturuluyor. Fakülteye gelecek öğrencilere katkı sağlamak bakamında 200 kişilikte bir özel yurt yapılıyor. Bu yurtta yer alacak öğrenciler öncelikle fakültesini tercih eden öğrenciler olacak. Ayhan Şahenk Vakfı tarafından kayıt yaptıran tüm öğrencilere aylık yılda 9 ay olmak üzere 500 lira burs verilecek. Bu burs karşılıksız bir burs olacak. 9 ay süreyle devam edecek. Eğer öğrenci başarılı olursa 5 yıllık eğitimi süresince bu bursu almaya devam edecek. Başlangıçta kayıt yaptıran her öğrenci bu bursu almaya hak kazanıyor. Bunun yanında fakültenin uluslararası bakımdan önemli bir yere sahip olacağını düşünüyoruz çünkü dünyanın en iyi tarım üniversitelerinden bir tanesi olan Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi ile çift diploma konusunda iş birliği çalışmaları devam ediyor. Henüz sonuçlanmış değil ama sonuçlandığı takdirde öncelikle lisans üstü eğitimde, daha sonrasında ise lisans eğitiminde çift diploma programları uygulanacak. Bu fakülteden mezun olacak öğrenciler, arzu ederlerse hem bizim üniversitemizin hem de Wageningen Üniversitesi diplomasına sahip olacaklar” diye konuştu.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayrak ise, “Doğuş Grubu'nun destekleriyle kurulanan bir fakültedir. Binasının yapımı ve laboratuvarın donatılması Doğuş Grubu tarafından gerçekleştirildi.

200 kişilik yurt da Doğuş Grubu tarafından yaptırılan bir yurttur. Kayıt yaptıran öğrencilerimize 500 lira burs sağlanacak. Bu da Ayhen Şahenk Vakfı tarafından sağlanacak. Doğuş Grubu tarafından desteklenen bir burs olarak öğrencilerimize duyurabiliriz” dedi.

Öğrencilerin Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'ni neden tercih etmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Emin Çalışkan da, “Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'ni neden tercih etmesi gerekir öğrencilerin? İş imkanları açısından tarım modası hiç geçmeyen bir sektör. Firmalarla konuştuğumuz zaman yabancı dil bilen, dünyayı takip edebilen, kendi konusuna hakim yetişmiş eleman eksikliği çok ciddi bir boyutta. Bu, sektörün büyümesini bir fren gibi engelliyor. Türkiye’de bu şekilde hem dünyadaki teknolojilerini bilen ve bunu uygulayabilen fakülte mezunlarına ihtiyaç var. Bu vizyonla bu hedefle kurulan bir fakülte olarak mezunlarımızın hem teorik bilgi hem de uygulamalı pratik bilgi açısından emsallerinden, diğer fakülte mezunlarından bir adım önde olacağını düşünüyoruz. İş açısından bir problem olmayacağının, tamamının çok iyi imkanlarla iş sahibi olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA