Mersin Limanı'ndaki Ayçiçek Yağı Hırsızlığı İddiası

MERSİN - İçel Limanı'na yurt dışından getirilen ham ayçiçek yağlarını kantarda hile yaparak çaldıkları ve kaçak mazot yapımında kullanmak üzere piyasaya sürdükleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 11'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda İçel Limanı'na yurt dışından getirilen ham ayçiçek yağlarının kantarda hile yapılarak çalındığını belirlemesiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İçel ve Adana'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, şebeke lideri olduğu öne sürülen İ.A ile tır şoförleri M.D, İ.A, B.A, H.A, İ.K, H.Ş, M.A, M.Z.T, F.K ve M.O çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. M.K ve M.Y ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından İçel Limanı'na getirilen ham ayçiçek yağlarının kantarda hile yapılarak çalındığı iddiasıyla düzenlediği operasyonda 16 kişiyi gözaltına almış, 3 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA