Konya'da "Arakan ve Mazlum Coğrafyalar" Resim Sergisi

KONYA - İHH-AYDER tarafından Konya'da açılan "Arakan ve mazlum coğrafyalar" resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Avcu, serginin düzenlendiği Zafer Meydanı Gedavet Parkı'nda yaptığı açıklamada, özelde Arakan, genelde Güneydoğu Asya'daki Patani ve Moro'da yaşanan katliamlarla ilgili İHH-AYDER olarak basın toplantısı yapma gereği hissettiklerini söyledi.

Arakanlı Müslümanların, 19. yüzyıldan itibaren sürekli katliamlara maruz kaldığını belirten Avcu, şunları kaydetti:

"Haziran 2012'de basındaki bir yalan haber üzerine başlatılan katliamlarda binlerce kişi akıl almaz yöntemlerle katledilmiş, yüzbinlerce insan ise bu vahşi zülumlerden kurtulmak için komşu Bangladeş'e sığınmak zorunda kalmıştır. Bangladeş kamplarında en temel ihtiyaçlardan bile yoksun hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Kamplardaki kötü şartlar, açlık ve hastalıktan binlerce çocuk, yaşlı ve kadın hayatını kaybetmiştir. Her geçen gün yaşanan dram derinleşmektedir. Dünya ve Müslüman ülkeler bu zulme sessiz kalarak, adeta Myanmar hükümetine dolaylı destek vermektedir. Halkı Müslüman olan devletlerin liderlerine, bu sorunun çözümü için bir çağrımız olacaktır. Bölgeye daha duyarlı olmalarını, bu zulümleri devam ettiren ülkelerle olan siyasi ve ekonomik ilişkileri yeniden gözden geçirmelerini, gerekirse ilişkileri askıya almalarını istiyoruz. Bu sayade, yaşanan zulümlerin biteceğine inanıyoruz."

Arakan, Patani ve Moro'daki Müslümanların maruz kaldığı şiddetin anlatıldığı sergi, 24 resimden oluşuyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, 30 Haziran Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA