İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Heyecanı

MALATYA - İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 20. dönem mezunu 77 öğrenci diplomalarını aldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki mezuniyet töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, ailelerin fedakarlıklarla evlatlarını okuttuğunu ifade ederek, "evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır" dedi.

Mezun olan öğrencilerinin Türkiye'nin dört bir yanına dağılarak kutsal doktorluk mesleğini icra edeceklerini vurgulayan Türköz, "Yolları açık olsun, Allah yardımcınız olsun" temennilerinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen de bu yıl üniversitelerinin 38. yılını, Tıp Fakültesi'nin ise 26. yılını yaşadıklarını ve 20. dönem mezunlarını verdiklerini kaydetti.

Fakültelerinde Türkiye standartlarına göre iyi bir eğitim verdiklerini vurgulayan Özgen, "Ancak Türkiye standartları bize yetmez. Biz uluslararası standartlarda eğtim vermek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bunu da bundan sonraki öğrencilerimiz yaşayarak görecekler" diye konuştu.

Dönem birincisi Şeyda Güray, intörnlük döneminde hasta takip etmek istediklerini belirterek, bilgi ve becerleri dahilinde ilişkileri yönetmek, danışmak ve öğrenmek istediklerini söyledi.

Dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilen programda, 77 öğrenci diplomaları aldı. Törene, öğretim üyeleriyle öğrencilerin aileleri de katıldı.

Kaynak: AA