Elazığ Müftülüğü'nden Taşımalı Hafızlık Eğitimi

ELAZIĞ - Elazığ Müftülüğü, taşımalı olarak Hafızlığa Hazırlık Kur'an Kursu başlattı.

İl Müftüsü Peyami Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, imam hatip ortaokulu 5. sınıfa kayıt yaptıracak öğrencilerle imam hatip ortaokulu 5. sınıftan 6. sınıfa geçen ve hafızlık yapmak isteyen kız ve erkek öğrenciler için taşımalı Hafızlığa Hazırlık Kur'an Kursu açtıklarını bildirdi.

Erkek öğrencilerin Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda, kız öğrencilerin ise Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda taşımalı olarak eğitim göreceklerini belirten Güngör, kursa 18 erkek, 21 kız öğrencinin başvurduğunu kaydetti.

Güngör, kursun 24 Haziran'da başlayacağını ifade etti.

Geçen yıl yürürlüğe giren yönetmelikle imam hatip ortaokuluna giden öğrencilerin hafızlık yapmak kaydıyla bir yıl kayıt dondurabileceklerini ve bir yıl sonra kaydını dondurduğu okul tarafından yapılacak sınavda başarılı olanların bir üst sınıftan eğitime devam edebileceklerini anımsatan Güngör, "Verilen eğitimde öğrencimiz hafızlık yapabilecek seviyeye ulaşırlarsa eğitimlerini dondurarak hafızlık eğitimine devam edecekler. Henüz hafızlık yapabilecek seviyeye ulaşmamış olanlarsa bu eğitim yılında okullarına devam edecek ve önümüzdeki yaz döneminde tekrar kursa alınarak hafızlığa hazırlık kursuna devam edecek" ifadelerini kullandı.

Güngör, kurs kapsamında öğrencilerin evlerinden saat 9.00'da alınarak taşımalı sistemle götürüleceği, saat 15.00'de de tekrar evlerine bırakılacağını kaydetti.

Kaynak: AA