Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesinde İlk Kez Kemik Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan kemik kanseri ameliyatı başarılı bir onkolojik cerrahi operasyonla gerçekleştirildi.

Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesinde İlk Kez Kemik Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ,Yrd. Doç. Dr. Fatih Karaaslan, yapılan ameliyatı misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ile birlikte yaptıklarını belirterek, Ortopedi ve Travmatoloji kliniği olarak Yozgat ve çevre illere hizmet verdiklerini hastanenin uzman ekip ve donanımlı teknik altyapısı ile ciddi ve başarılı operasyonlara imza attıklarını söyledi.

Yakın zamanda hastane bünyesinde onkolojik cerrahi gerektiren müdahaleler çerçevesinde ilgili bölgenin tamamıyla çıkartılıp kemik dokusunun yerine uygun impanltlar yerleştirilme gibi cerrahi operasyonların da başarıyla gerçekleştireceklerini belirten Karaaslan, “Ameliyatımız kemik kanseri ameliyatı, kanserli kemik dokunun tamamıyla çıkartılarak yerine uygun yapay implantların yerleştirilmesi şeklinde oldu. Hastamızı yarın yürütmeyi planlıyoruz. Ortopedik açıdan bakacak olursak onkolojik cerrahi Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın bu ameliyatların eğitim araştırma hastanelerinde yapılmasına müsaade ediyor. Kaldı ki şu anda ülke çapındaki Eğitim-Araştırma ve Üniversite hastaneleri arasında çok genç bir üniversite ve klinik olmamıza rağmen hızla ilerlediğimizin göstergesi olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız ameliyatta bize destek sağlayan misafir öğretim üyesi meslektaşımız Prof. Dr. Sinan Karaoğlu’nun da katkıları ile hastamızı sağlığına kavuşturduk” şeklinde konuştu.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinin omurga, diz ve kalça cerrahisi ile spor yaralanmaları gibi tanı ve tedavilerinde başarılı hizmetler verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Karaaslan “Acil servisinde yakında hizmete girmesiyle beraber artık travmatolojik hastalara 7 gün 24 saat hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA