Polisten Hırsızlık Olaylarına Karşı Broşürlü Uyarı

BURDUR - Karamanlı İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği vatandaşlara, hırsızlık olaylarına karşı alınacak önlemleri anlatan broşür dağıttı.

Cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlara ve esnafa broşür dağıtan polis ekipleri, sözlü olarak da hırsıslık olaylarına karşı uyarılarda bulundu.

Karamanlı Emniyet Amiri Ahmet Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı tedbir almaları gerektiğini söyledi.

Hırsızlık olaylarına karşı kapı girişlerinde güvenlik kameralarının bulunması gerektiğini anlatan Demir, "Ayrıca kapı ve pencerelere takılan alarmlar da önem arz etmekte. Evlerdeki dış demir kapılarının mutlaka kapalı olması gerekiyor. Hava sıcaklıklarının artmasında dolayı kapı ve pencereleri açık bırakıp yatıyoruz. Buna da dikkat ederek kapı ve pencerelerimizi kilitleyerek uyumak lazım" dedi.

Hırsızların kimsenin olmadığı eve veya iş yerine girdiğine dikkati çeken Demir, anahtarların paspasın altına ya da ayakkabı içerisine bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

Demir, "Tatil veya memlekete gidildiği zaman da evimizi güvendiğimiz bir komşuya ya da akrabalarımıza emanet etmeliyiz. Birbirlerimizin ev ve iş yerlerini koruyup kollarsak, hırsızlığın önüne geçmiş oluruz" diye konuştu.

Kaynak: AA