Mahkumların El Emeği Ürünleri Sergide Satılıyor

SAKARYA - Adapazarı ilçesinde düzenlenen kermeste Ferizli L Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi ürünler satışa sunuluyor.

Tutuklu ve hükümlülerin yaptığı tablolar, süs ve mutfak eşyaları ile tespihlerden oluşan el işi ürünler, Kent Meydanı'nda açılan sergide satışa sunuluyor. Satıştan elde edilen gelir mahkumlara ve ailelerine veriliyor.

Sergiyi gezen Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, benzeri etkinliklerin mahkumlar için önemli olduğunu söyledi.

Hükümlü ve tutukluların sergi için uzun zaman çalıştıklarına işaret eden Usta, "Sergilenen ürünlerin hepsi el emeği ve göz nuru. Fiyatları çok uygun. Vatandaşlarımız da büyük ilgi gösteriyor. Hükümlü ve tutuklularımız sadece dört duvar arasında kalmıyor, bu tür etkinliklerle sosyal hayattan uzaklaşmıyorlar" diye konuştu.

Cezaevi Müdürü Metin Sönmez ise mahkumların benzeri etkinliklerle sosyal hayattan uzaklaşmadığını anlattı.

"Hükümlü ve tutuklularımızın sosyal aktivitelerle kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz" diyen Sönmez, şunları söyledi:

"Bu ürünler, tamamen el emeği. Arkadaşlarımız sürekli çalışıyor ve bu şekilde sosyal yönlerini kaybetmiyor. Buradan elde edilecek gelir mahkumlarımızın hesaplarına yatırılacak. İsteyenlerin de ailesine göndereceğiz. Gerçekten çok önemli bir sergi. Tutuklularımızın sosyal yaşama adapte olmalarını sağlamalıyız. Bu şekilde de bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum."

Kaynak: AA