Gümüşhane’de Seslerle Anadolu Oyunu Sahnelendi

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen “Seslerle Anadolu" isimli müzikli oyun Gümüşhanelilerle buluştu.

Gümüşhane’de Seslerle Anadolu Oyunu Sahnelendi
Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, Samsun Devlet Opera ve Bale Grubu tarafından hazırlanan ve Gümüşhanelilere tarihte yolculuk yaptıran, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan ‘Seslerle Anadolu’ müzikli oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tarih, kültür ve sanatın tanıtılması amacı ile hazırlanan projenin türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç yaparken, ‘Seslerle Anadolu’ oyununun araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan tarafından hazırlandı.

Gecenin sonunda oyunu izlemeye gelen Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can ve çok sayıda vatandaş, dakikalarca Samsun Devlet Opera ve Bale Gurubu’nu ayakta alkışladı. Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kültür merkezinin açılışının Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün 2 perdelik Opereti olan ”Arşın Mal Alan” eseri ile yapıldığını seyircinin ilk defa opera ile tanıştığını ve izleyicilerin memnuniyetlerini dile getirdi.
Kaynak: İHA