Adana Valiliği'nin Yardım Elini Uzattığı Hasta Çocuk

ADANA - Özel bir hastanede tümör ameliyatı olması sağlanan ve bir süre sonra da yaşamını yitirerek organları 3 hastaya nakledilen 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'e yardım eli uzatan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un, konuyla ilgili "usulsüz harcama yaptığı" gerekçesiyle Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na şikayet edildiği öğrenildi. Küçük Utku'nun ölümüne çok üzüldüğünü belirten Vali Coş, yapılanların yasal ve insani olduğunu, konunun istirmar edildiğini bildirdi.

Vali Coş, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazeteci Kemal Yücel'in oğlu Ali Utku Yücel'in rahatsızlığına ve ölümüne büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Valilik olarak Ali Utku Yücel'in tedavisi için sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerini belirten Coş, çocuğunu amansız bir hastalıktan kurtarabilmek için çaba gösteren, arayış içinde olan babaya yardım amacıyla gerekli çalışmaları kamuya açık şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Coş, bu konuda kentteki özel bir hastanenin Ali Utku Yücel'in ameliyatına sponsor olduğunu anımsatarak "Hastane ameliyat masraflarını karşıladı. Onlara da hem ameliyat, hem de sonrasındaki tedaviler için teşekkür ediyorum. Fakat maalesef bu evladımızı, yeğenimizi kurtaramadık. Bundan dolayı hepimiz, olaya yakından tanıklık eden herkes gibi biz de üzüldük. Ali Utku'nun vefatından sonra da ailesine, bilindiği gibi o tarih itibariyle sosyal güvencesi olmayan babasına cenaze giderleri için mütevelli heyet kararıyla bir miktar nakdi yardım yaptık. Tüm ihtiyaçlarını karşıyalamasak da en azından bir kısım ihtiyaçlarının karşılanması konusunda biz de çorbada bir tuzumuz olsun istedik" dedi.

Yapılanların tamamen yasal, ahlaki ve vicdanı çalışma olduğunu vurgulayan Vali Coş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yapılanlar mevzuata uygun şekilde yapılmıştır. Fakat öküz altında buzağı aramak isteyen, iyi niyetli olmayan bazı şahıs ya da şahısların bu konuyu da diğer bazı konularda olduğu gibi istismar ederek meseleyi değişik platformlara çekmeye çalıştıkları, bir etik dışı davranışmış gibi yansıtmaya çalıştıkları üzülerek tarafımızdan müşahede edilmiştir. Konu basına intikal ettiği için artık rahatlıkla konuşabiliriz. Burada maalesef hiç hak etmediğimiz bir şekilde ve en önemlisi zaten biz bütün soruların cevabını veririz de evladını kaybeden bir babanın da acısının tazelenmesi gibi bir yaranın tekrar deşilmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalınmıştır. Bunlar tabii ki üzüntü verici durumlardır. Kederde, kıvançta ortak bir toplum olan aziz milletimizin bu konularda sosyal dayanışma içinde olması, birbirlerine karşı merhamet hisleriyle, insaf, vicdan, ahlak ölçüleri içinde birbirlerine karşı yardımlaşma ve dayanışma ruhu içinde olmaları arzu edilir. Bunu bazı insan ya da insanların göstermediğini görüyoruz ve üzülüyoruz. Ama biz yaptığımız bütün çalışmaların muhakkakki her makam her merci nezdinde savunmasını yaparız. Yaptığımız iş doğru, insani, ahlaki ve vicdanidir. Bugün olsa elbette yine yaparız ve zaten çeşitli konularda yapıyoruz. Çaresiz kalan, devletin sağladığı sosyal güvenceler yetersiz kalan vatandaşlarımızın tedavisi için de gerekli çalışmaları yapıyoruz."

İnsanların bu tür konulara empatiyle yaklaşmalarında fayda olacağını belirten Vali Coş, şöyle devam etti:

"Herkes çeşitli sıkıntılara maruz kalabilir. Biz son derece seviyeli ve seciyeli bir toplumuzdur. Toplumumuzun seviyesi ve seciyesine uygun düşmeyen yaklaşımlardan herkesin kaçınması lazım. Bir insan bir insanı sevmeyebilir. Ama bunun yolu ona isnatta bulumak, iftira etmeye çalışmak, öküzün altında buzağı aramak, yumurtaya kulp takmaya çalışmak değildir. Doğru neyse onu ortaya koymak lazım. Hele hele tabii ki bu tür konularda insanların yüreklerini yakan, acılarını, sıkıntınlarını ve problemlerini bir istismar konusu halinde ortaya koymamak lazım. Konunun takdirini aziz milletimize, kamuoyuna havale ediyorum."

Kaynak: AA