Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un Berat Kandili Mesajı

Kars Belediye Başkanı nevzat Bozkuş, bu gecenin günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış fırsat kapısı olduğunu belirtti.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un Berat Kandili Mesajı
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bozkuş, yayımladığı mesajında; “Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir” dedi.

Başkan Bozkuş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bu tür gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, yüce Yaradan'ın rızası doğrultusunda hayatımıza yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir. Berat gecesine mağfiret gecesi de denir. Çünkü bu gece Cenabı Hak pek çok kulunu affedecektir. Mübarek gün ve geceler, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmek ve sorumluluklarını hatırlamak bakımından bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum.”
Kaynak: İHA