Hospitalpark’dan, “sağlıklı Yaşam Yürüyüşü”

Hospitalpark Grup Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenledi.

Hospitalpark’dan, “sağlıklı Yaşam Yürüyüşü”
Hospitalpark Grup Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Asarağaç Mesire alanında Beyin Cerrahisi bölümünde ameliyat olmuş hastalar ve aileleri ile birlikte 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenledi.

Yürüyüş sonrası düzenlenen piknikte etkinlik hakkında bilgi veren
Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Günlük yaşantımızda giderek artan hareketsizliğin getirdiği hastalıkların en önemli toplum sağlığı sorunu olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz.

Hospitalpark Grup Büyük Anadolu Hastaneleri olarak bizlerde 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'nü geleneksel hale getirip değişik bölümlerde çalışan doktorlarımızla, onları hastaları ve aileleri ile bir araya getirip moral depolamalarını sağlamak için bu etkinliğimizi düzenledik. Hastanemiz adına 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Beyin Cerrahisi Bölümü doktorları Op. Dr. Naki Keleş ve Op. Dr. Ali Kemal Ulaş ise bel ve boyun fıtığından korunmak için hastalığa yakalanmadan önce tedbirlerin alınması gerektiğini söylediler. Hiç bir zaman ağır yük kaldırılmaması gerektiğini söyleyen Keleş ve Ulaş, "Vücudun yapısına ters gelen hareketlerden kaçınmalıyız. Beli kullanarak eğilmek yerine çömelip yani dizlerimizi kırıp eğilmek gerekir. Bir yerden bir şey alırken olabildiğince alacağımız cisme yaklaşmak gerekir. Uzanarak bunu denemek yanlıştır. Hareketsiz bir yaşam tarzından kaçınmamız lazım. Bel kaslarını güçlendirici egzersizler sağlıklı iken yapılınca çok faydalıdır" dediler.

Düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne ayrıca Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin'de katıldı.

Kaynak: İHA