Pamukkale, Cazibesini Her Geçen Gün Arttırıyor

DENİZLİ - İBRAHİM SÜZER - Eşsiz güzellikteki travertenleri, şifalı termal suyu ve tarihi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye yapılan yatırımlarla yabancı turist sayısı ve çeşitliği her geçen gün artıyor.

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beyaz Cennet" diye adlandırılan Pamukkale'ye son yıllarda yapılan yatırım ve çevre düzenlemelerinin yanında kazı ve restorasyon çalışmalarıyla dünyanın dikkatini çekmeyi başardığını söyledi.

Pamukkale'nin, termal sularıyla, travertenleriyle, arkeolojik sit alanlarıyla çok önemli merkez haline geldiğini anlatan Oklu, "Pamukkale cazibesini devam ettiriyor. Mayıs ve 20 Haziran itibariyle geçen yıla göre yüzde 25'lik bir yabancı turist artışı var, bu çok önemli. Geçen yılın ilk 6 ayına göre de yüzde 10,25 bir artışımız var, önümüzdeki aylarda bu rakamın daha çok artacağını düşünüyoruz" dedi.

-"Turist çeşitliliği artışı devam ediyor"

Adem Oklu, Pamukkale'ye yurt dışından bu yıl ilk defa Gürcistan, Hırvatistan, Slovakya'dan turistlerin ziyarete gelmeye başladığını ifade ederek, bu ülkelerden acentelerin tur düzenlemesinin bölgeye olan cazibenin arttığının bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Farklı ülkelerden gelen turist girişleriyle, Pamukkale'nin cazibesinin daha da artacağını söyleyen Oklu, şöyle devam etti:

"Bunun için, Pamukkale Antik Tiyatrosu, Roma döneminin en güzel tiyatrosudur. Hierapolis Antik Kenti'ndeki tiyatronun restorasyonu tamamlandı. Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olduğu belirtilen St. Philippus'un mezarı ve kilisenin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kiliseye ulaşılan kutsal yolun köprüsü yapıldı. Anadolu'nun en büyük nekropolü olan Hierapolis mezarlığında da kazılar sürüyor. Yani Pamukkale'nin her noktasında bir çalışma var."

-"Hedefimiz, Antalya'ya gelen turistlerin 5 milyonunu Pamukkale'yi çekmek"

Pamukkale'nin, Türkiye'de en çok ziyaret edilen ören yeri arasında, Efes'in ardından ikinci sırada olduğunu ifade eden Oklu, Türkiye'ye en çok turist gelen iller sıralamasında ise Denizli'nin, İstanbul, Antalya ve Muğla'nın ardından 4. sırada yer aldığını kaydetti.

Adem Oklu, kentte yapılan termal turizm yatırımlarıyla, kazı ve restorasyon çalışmalarıyla Antalya'ya gelen yaklaşık 12 milyon turistin 4-5 milyonunu Pamukkale'ye çekmeyi hedeflediklerini dile gererek, "Bunun için Antalya-Denizli otoyolu tamamlandı. Buradan Pamuklale'ye kadar yolun genişletme çalışmaları da yıl sonuna kadar bitecek. Pamukkale dünyada eşi ve benzeri olmayan ender bir yerimiz. Devletimiz, hükümetimiz, Valiliğimiz ve Denizli İl Özel İdaresi, Pamukkale'ye olağanüstü önem veriyor. Turist sayısını artırmak için yurt içi ve yurt dışında tanıtım çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA