Malatya Halk Eğitim Merkezinde Çeşitli Kurslar Açılacak

MALATYA - İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kadınlara yönelik Kur'an kursu ile motorlu taşıt sürücüleri trafik ve çevre öğreticiliği kursları düzenleyecek.

Halk Eğitim Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sıtmapınarı'ndaki müdürlük binasından yaz döneminde kadınlara yönelik Kur'an-ı Kerim kursu açılacak. Kursa katılmak isteyenler, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacak. 15 kişilik kurs açma yeterlilik sayısına ulaşıldığında eğitim başlayacak.

Müdürlük, ayrıca motorli taşıt sürücüleri trafik ve çevre öğreticiliği kursu da düzenleyecek. Özel sürücü kurslarında trafik kuralları, psikolojisi, güvenliği, etkili trafik eğitimi ve motorlu taşıt sürücüleri kursu mevzuatı konularında eğitici olunabilecek kursa, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlarıyla mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık okutacağı derslere ilişkin çizelgede yer alan öğretmenler, 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim programlarından mezun olanlar ve önlisans mezunları katılabilecek.

Kurs sonunda mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazananlar motorlu taşıt sürücüleri kurslarında trafik ve çevre öğreticisi olarak çalışabilecek. 100 lira ücretli kursa başvuru için nüfus cüzdanı ve diploma fotokopisiyle ücret dekontuyla başvuru yapılabilecek.

Kaynak: AA